מה עוד שונה ביניכם לבין תיכונים אחרים?
אלוש: "כדי ליצור דמות משמעותית שתכיר אותם מקרוב ותראה אותם ואת הקשיים וההתפתחות שלהם, המחנך של הכיתה מלווה אותם ארבע שנים שלמות, נמצא בכיתה הרבה שעות וגם מלמד אותם כמה מקצועות. בכל שנה, יש מטרות אחרות לתהליך ונבנית תכנית עבודה אישית לכל תלמיד.
"מלבד הקניית ביטחון ושייכות, יש גם ממד של הנאה והעשרה, שהוא חשוב לא פחות. בתפיסה שלנו, שנות התיכון אמורות להיזכר כשנים טובות ונעימות ולא מעיקות וקשות. לכן, המערך החברתי של בית הספר הוא עשיר ברמה של מתנ"ס ממש. אנחנו יוצאים לכ- 70 ימי טיולים בשנה, במסגרתם אנחנו מאמצים את 'שביל הגולן' ויוצאים למסעות וסיורים לאורכה ולרוחבה של מדינתנו היפה.
"גם תחום התרומה לקהילה הוא חלק בלתי נפרד ממערך הלימודים, התלמידים יוצאים לעבודה באחזקת גינות של קשישים וניצולי שואה, מתנדבים עם ילדי חינוך מיוחד בשחייה טיפולית בבריכה במעלה גמלא ועוד ועוד.
"המגמות של התיכון הן פרקטיות ונוגעות לעולמם של הילדים ופותחות להם תפקידים בצבא וגם לאחר מכן.
מגמת גיאוגרפיה, מגמת חקלאות, התמחות בכלבנות. כלביית אפיקים מקיימת את המגמה בבית הספר ומביאה לכאן את הכלבים פעם בשבוע ללימוד תחום האילוף, האנטומיה והטיפול. זה פותח את הדלת ליחידת עוקץ.השנה, נפתחה גם מגמת תיירות - הכשרה בתחום סוכני מכירות לתיירות ותיירות פנים.
"מגמת cnc, חריטה ממוחשבת, מאפשרת בהמשך שירות משמעותי בחיל התחזוקה. התלמידים לומדים תוכנות שרטוט ומדידה, חריטה וכרסום ומקבלים הכשרה בתחום הריתוך. תעודה טכנולוגית שמאפשרת לימודי המשך י"ג-י"ד.
"בנוסף למגמות, יש לנו מערך גדול של הכשרות וחוגים במקצועות מגוונים. מדובר בשילוב חשוב בין תרגול, ומתן כלים לחיזוק תקשורת וחברות בין-אישית, לבין חשיפה למקצועות שונים ורכישת כלים ומיומנויות בהם.
"תלמידי בית הספר משתתפים בקורסי הכשרה מקצועיים, כמו קבוצת רכיבה על סוסים בחוות רמות, ריתוך, טכנאות סלולר, איפור, בניית ציפורניים, צילום, גינון, בישול וטבחות במסעדת 'מושבוצ', תכשיטנות ומוזיקה. כל המערך הזה לא יכול להתקיים ללא שיתוף פעולה מרגש ומדהים, שיש לנו עם קהילת הגולן. זה המקום גם להודות לכל החברים והידידים של בית הספר, שפותחים את לבם ועסקיהם לעזור ולתמוך בבית הספר ובתלמידים. חלק מהחוגים הם במסגרת יום הלימודים הרגיל וחלק - במסגרת יום לימודים ארוך, השאיפה שלי היא להוסיף עוד ימים כאלה וגם ארוחות חמות בכל יום.
"במטרה להגדיל את מערך ההשפעה שלנו בתחום הנוער בסיכון, לפני כשנה וחצי, פתחנו שלוחה של בית הספר ביישוב מג'דל שמס, לנוער נושר דרוזי וזה מרגש מאוד. התפקיד שלנו הוא לתת מענה לכל תלמידי הגולן ללא הבדל דת, לאום מגדר וכולי. התלמידים בבית הספר ביישוב רמות והתלמידים בשלוחה ממג'דל שמס נפגשים לטיולים משותפים ולעבודה במגמת cnc, המורים משתלמים יחד ועובדים בשיתוף פעולה נהדר.
"יש לנו חיבור מצוין לתכנית תל"י - תגבור לימודי יהדות: אנחנו לומדים בסגנון של בית מדרש ואת החומרים הנלמדים, המחנכים מעבירים לתלמידים במסגרת שיעורי חינוך".