מהנעשה באגפים ובזרועות המועצה

המצב בכבישים

כביש בשלג
בזכות הפניות שלנו ושיתוף הפעולה המצוין עם נתיבי ישראל, אושר תכנון הכיכר, בצומת קצרין צפון. כמו כן בעקבות התאונה שהתרחשה השבוע, פנינו שוב לנתיבי ישראל וסוכם כי בשלב זה תשולט הצומת בשילוט אזהרה בולט מכל הכיוונים ועד אז סעו בזהירות.

בנוסף, בזכות פניות שלכם התושבים, ושלנו גורמי המועצה לנתיבי ישראל, תוקנו מרבית הבורות הגדולים שנפערו בכבישים לאחרונה, בעקבות הגשמים. אם נתקלתם במפגע בכביש אנא דווחו למוקד נתיבי ישראל בטלפון *2120

וותיקים

הדאגה לוותיקים נמצאת בראש מעיינינו. אנו פועלים לייצר רשת מרכזים המאפשרת מתן מענה בצפון, דרום הגולן ובגוש הדתי. אנו בסיימו של תהליך איתור מבנים מתאימים להפעלת המועדונים. בחיספין, הוקצה מבנה ששימש בעבר כמעון ולאחר שיעבור שיפוץ ישמש את הוותיקים כמועדון אזורי, ויעניק מענה לכל גוש הדתי. הגשנו בקשה בעקבות קול קורא, להפעלת מרכז יום לוותיקים שימוקם בבני יהודה. בנוסף אנו פועלים לאיתור מבנה שיתאים לפעילות בצפון הגולן.

עדכוני כוח אדם

ליאור רוכמן מונה למנכ"ל החברה הכלכלית גולן. המנכ"ל היוצא אמיר יגאל מקיים חפיפה עם ליאור בימים אלו. כמו כן, קלטנו מפקח נוסף יחיאל כהן, לאגף בינוי תחת מנהל האגף אריאל גליקמן. יחיאל מגיע מתחום הבינוי ומכיר את העשייה מקרוב.

בינוי והרחבות

ביניין
גולניות-סיימנו את הצבת 10 הגולניות הגולניות הראשונות במיצר. הגולניות, הן מבני מגורים זמנים שיסייעו לקלוט משפחות למגורים ביישובים, בעת בהן המשפחות בונות את ביתן בגולן. הבאות בתור יוצבו באודם. גולניות נוספות יוצבו בקרוב באניעם וקלע אלון.
 
מבנה התפתחות הילד בסמוך למועצה- מתקדם לפי תכנית, הערכתנו היא כי עד סוף שנת 2021 תסתיים בנייתו.

רמת טראמפ

רמת טראמפ
בתחילת החודש החל את עבודתו פרויקטור להקמת רמת טרמפ. בשבועות הקרובים נקלוט מנהל קהילה ליישוב. העבודות מתקדמות לפי התכנית וקליטת המשפחות הראשונות תהיה סביב מאי/יוני. בנוסף השבוע הופקדו התוכניות לרמת טרמפ. זו התרגשות גדולה לראות את צעדיו הראשונים של היישוב החדש, לאחר שנים רבות בהן לא נבנה יישוב בגולן.

גנים, בתי ספר ומועדונים ביישובים-אנו לקראת סיום בנייתו של גן חדש בקדמת צבי. אנו עובדים גם על שיפוץ ובינוי של מועדונים בנוב, כנף ונווה אטי"ב. בקרוב יחל שיפוץ מועדון ביונתן. בשבועות הקרובים יחלו עבודות בינוי, התאמה והשלמת בתי הספר הזמניים במעלות הגולן וילקוט רועים, על מנת להתאימה לצרכים של השנה הבאה.

הרחבות

הרחבות
איזו נחת! בחברה הכלכלית עובדים בשיא המרץ על הרחבות והנחלות ביישובים. בחיספין תוכננו 64 מגרשים לשיווק. העבודות בחצי הראשון הסתיימו לפני כחצי שנה והמגרשים כבר שווקו. ברבים מהם אף החלה כבר הבניה. 32 מגרשים נוספים יוכשרו בקרוב וכבר נרשמת התעניינות ערה לגביהם! ביקוש דומה נרשם בקלע אלון, שם הסתימה הכשרתם של 29 מגרשים מתוך 71 ובאפריל תחל הכשרת המגרשים הנותרים. 29 המגרשים כבר שווקו ויש דרישה ערה לנוספים. בכלל יש לציין כי הביקוש למגורים בגולן עולה מחודש לחודש, בשנה החולפת.

אנו בשלבי בחירת קבלנים לביצוע עבודות בשישים נחלות במיצר, 28 מגרשים במבוא חמה (בהרחבה הקיבוצית) ו-13 מגרשים באפיק. יש כבר קבלנים זוכים שיחלו בקרוב לעבוד על פיתוח 28 מגרשים בהרחבה באלוני הבשן, 21 מגרשים בחד נס וגם 17 מגרשים קהילתיים ו-16 נחלות בנוב.

הגולן פורח, הביקוש גואה ותושבים חדשים בדרך לאכלס בתים חדשים-מרגיש ממש אביב גולני!
בנוסף, לאחרונה סיימנו החלפת תאורה, לתאורת לד חסכונית בחיספין.

בימים הקרובים נתחיל לעבוד על אתר להטמנת פסולת גושית, מהלך כלכלי למועצה ופתרון נכון לגולן והאזור. הפרויקט נקרא ה"דרך הרומית".
 
צילום יואב זוהר

אינטרנט ומחשבים

אינטרנט
בתקופה מאתגרת זו, כאשר ישנו צורך גובר באמצעים טכנולוגיים בשל הלמידה מרחוק, עבודה מהבית וימי הסגר הרבים, החלטנו כי נדרש לקדם את היכולות הטכנולוגיות בבתי הספר, ביישובים ואצל התלמידים. אנחנו בעיצומו של פרויקט הסדרת האינטרנט בבתי הספר, הגדלת מהירות הגלישה והחיבור לסיב אופטי. עלות הפרויקט נעמדת בכ-850 אלף שקלים-תקציב המגיע מקול קורא של משרד החינוך. בנוסף, בשבועות האחרונים חולקו כ 600 מחשבים וטאבלטים, לילדים בגולן, שהוגדרו ע"י בתי הספר ובאמצעות הקריטריונים של הרווחה, כזקוקים לציוד קצה.

במקביל אנו אנחנו בישורת האחרונה של בחינת הבאת סיבים אופטיים ליישובים. אנו עובדים על מכרז לחברה שתציע פתרון לכל הגולן אך גם בוחנים במקביל גם אפשרות לקבל רישיון הפעלה לחכ"ל. אנו נקיים סקר ומיפוי ביישובים, על מנת לדייק את הצרכים ביישוביים השונים.

חינוך

בימים אלו מנסחים מכרז לגוף מפעיל עבור בית הספר נופי גולן. קידום נוער עבר להפעלה באמצעות המרכז הקהילתי ואנו מברכים על הצטרפותו.

מליאה, תקציב ותוכניות עבודה

אנו מסיימים את שנת העבודה 2020 ללא גירעון, הישג בלתי מבוטל לשנה המורכבת שהייתה. תקציב 2021 אושר במליאה ונראה שהוא נותן מענה טוב לאתגרים הצפויים לנו.

התחלנו תהליך אסטרטגי של בניית תכניות עבודה ליישובים. במקביל במועצה החלה בניית תכנית עבודה מקושרת תקציב-הגדרנו כיעד לסיום את סוף שנת הכספים הנוכחית.

הסגר אומנם קטע אבל אנו ממשיכים בקרוב את תהליך הלמידה של המליאה סביב פרויקט הטורבינות. אתם מוזמנים להתעדכן בתאריכים החדשים בדף הפייסבוק של המועצה ולהאזין לשידור המליאות.

קורס כלכלה בקהילה יצא השבוע לדרך

כסף
המחלקה לפיתוח קהילתי אמונה על חיזוק המקצועיות של ההנהגות ובעלי התפקידים בישובים. בכל שנה אנו מתמקדים בתחומים הדרושים לישובים לטובת פיתוח וחיזוק החוסן הקהילתי. הקורס שנפתח השבוע- "כלכלה בקהילה- כלכלה בגובה העיניים" נבנה עבור בעלי תפקידים ומתוך צורך שעלה מהישובים. ייחודו של הקורס שהוא נבנה מצורך שעלה "מהשטח" ועם כוחות "השטח".

גיתית שמח, מנהלת אשכול צפון בפיתוח הקהילתי, מובילה את הקורס ביחד עם דויד וולף מנהל הקהילה של גבעת יואב, שבעברו עבד במס הכנסה ובמערכת הבנקאית. השניים בנו את הקורס ושיבצו בו אנשי מקצוע מהשטח לדוגמא- מרסלה שלח מנהלת קהילה מנוסה עם רקע מקצועי של קידום עסקים, מרכז המשק של מבוא חמה יוסי מוסנג'ד שהוא במקצועו רואה חשבון, צחי בוכניק מנהל הקהילה בבני יהודה שתרם מניסיונו במערכת המוניציפלית וכד'. שילוב המומחיות, זו המקומית בעשייה ביישובים וזו המקצועית- מביאה בשלות שמעניקה למשתתפים למידה בעלת ערך רלוונטי מאי פעם.

עוד ישולבו בקורס בעלי תפקידים מהמועצה לטובת חיזוק השפה והעבודה המשותפת.

בקורס משתתפים בעלי תפקידים מגוונים מהישובים: מנהלי קהילות, מרכזי משק, מנהלי מערכות חינוך ועוד סה"כ 25 משתתפים מ 18 ישובים. הקורס חושף עבור המשתתפים את עולם החשבונאות, התקציבים וניהולו הכלכלי של הישוב צעד צעד ובלמידה ספירלית שמעמיקה הבנה ומחזקת מיומנויות עבור המשתתפים.

שותפה בקורס- מכללת כנרת- בה נמצא המרכז הכפרי שאמון על פיתוח הידע הייחודי של המרחב הכפרי המקיים כנסים והכשרות לבעלי תפקידים במרחב שלנו. פתחנו את הקורס עם הרצאתו של ד"ר ראובן גפני, היסטוריון שפרס את התגלגלות מבנה ההתיישבות הכפרי וכיצד הנושא הכלכלי שזור לאורך כל ההיסטוריה. אנו מקווים כי יבשילו התנאים ואת מפגשו האחרון של הקורס נוכל לקיים במרכז לחדשנות במכללה ולסיים את הקורס עם הפנים קדימה לאורה של השאלה- כיצד נוכל לחזק את החוסן הכלכלי של הקהילה?