המחלקה לפיתוח קהילתי אמונה על חיזוק המקצועיות של ההנהגות ובעלי התפקידים בישובים. בכל שנה אנו מתמקדים בתחומים הדרושים לישובים לטובת פיתוח וחיזוק החוסן הקהילתי. הקורס שנפתח השבוע- "כלכלה בקהילה- כלכלה בגובה העיניים" נבנה עבור בעלי תפקידים ומתוך צורך שעלה מהישובים. ייחודו של הקורס שהוא נבנה מצורך שעלה "מהשטח" ועם כוחות "השטח".
גיתית שמח, מנהלת אשכול צפון בפיתוח הקהילתי, מובילה את הקורס ביחד עם דויד וולף מנהל הקהילה של גבעת יואב, שבעברו עבד במס הכנסה ובמערכת הבנקאית. השניים בנו את הקורס ושיבצו בו אנשי מקצוע מהשטח לדוגמא- מרסלה שלח מנהלת קהילה מנוסה עם רקע מקצועי של קידום עסקים, מרכז המשק של מבוא חמה יוסי מוסנג'ד שהוא במקצועו רואה חשבון, צחי בוכניק מנהל הקהילה בבני יהודה שתרם מניסיונו במערכת המוניציפלית וכד'. שילוב המומחיות, זו המקומית בעשייה ביישובים וזו המקצועית- מביאה בשלות שמעניקה למשתתפים למידה בעלת ערך רלוונטי מאי פעם.
עוד ישולבו בקורס בעלי תפקידים מהמועצה לטובת חיזוק השפה והעבודה המשותפת.
בקורס משתתפים בעלי תפקידים מגוונים מהישובים: מנהלי קהילות, מרכזי משק, מנהלי מערכות חינוך ועוד סה"כ 25 משתתפים מ 18 ישובים. הקורס חושף עבור המשתתפים את עולם החשבונאות, התקציבים וניהולו הכלכלי של הישוב צעד צעד ובלמידה ספירלית שמעמיקה הבנה ומחזקת מיומנויות עבור המשתתפים.
שותפה בקורס- מכללת כנרת- בה נמצא המרכז הכפרי שאמון על פיתוח הידע הייחודי של המרחב הכפרי המקיים כנסים והכשרות לבעלי תפקידים במרחב שלנו. פתחנו את הקורס עם הרצאתו של ד"ר ראובן גפני, היסטוריון שפרס את התגלגלות מבנה ההתיישבות הכפרי וכיצד הנושא הכלכלי שזור לאורך כל ההיסטוריה. אנו מקווים כי יבשילו התנאים ואת מפגשו האחרון של הקורס נוכל לקיים במרכז לחדשנות במכללה ולסיים את הקורס עם הפנים קדימה לאורה של השאלה- כיצד נוכל לחזק את החוסן הכלכלי של הקהילה?