גולן הייטס-טק

משהו חדש מתגלגל בגולן.
יזמי ועובדי הייטק וטכנולוגיה מהגולן הרימו את הראש מהמסכים, התחילו להכיר ולשתף פעולה אחד עם השני ויחד עם החברה הכלכלית גולן, יצרו את קהילת "גולן הייטס-טק"

אינפורמטיקס
הם עובדים מהבתים, במשרדים קטנים ועכשיו כבר בחברות פה בגולן, מבלי להכיר אחד את השני ולדעת שסביבם יש אנשי הייטק, פיתוח ומהנדסים מהמעלה הראשונה, חלקם אף נותני שירותי פיתוח לחברות מהגדולות בעולם.
המצב הזה השתנה. שני הייטקיסטים חברו יחדיו להקים קהילת הייטק בגולן. הם פנו לחברה הכלכלית גולן ויחד יצרו פורום הייטקיסטים, שכולל כיום מעל למאה אנשי הייטק וטכנולוגיה מהגולן, שמדברים זה עם זה ויוצרים שיתופי פעולה ותכניות לעתיד.
מהיום, הכניסו לתודעה: גולן הייטס-טק - קהילת ההייטק והטכנולוגיה של הגולן.
הרעיון נולד מפגישה בין שני ההייטקיסטים, אמיר פוגל מחברת "בונימו" ויזם ההייטק, דודי כהן.
פוגל: "עברתי לגור בגולן והתחלתי להקים את חברת 'בונימו'. חיפשתי עובדים. האמת היא שלא ידעתי איפה להתחיל והבנתי שאין בסיס מידע של עובדי הייטק בגולן. עבדתי עם דודי כהן, מ'אינפורמטיקס', על מיזם ונוצרה ביננו חברות והערכה מקצועית.
"הבנו שאנחנו צריכים להרים את הכפפה ביחד ושם התחיל להירקם רעיון הקהילה ההייטקיסטית-טכנולוגית של הגולן - ליצור תשתית של יזמים ומשקיעים בהייטק בגולן. יש בגולן אנשים מאוד מעניינים בתחום ההייטק והטכנולוגיה וצריך להכיר אותם ולהוציא אותם מהמרתפים שבהם הם עובדים לבד.
"אם תהיה היכרות ושיח, יש לכל אחד מהם אפשרות להביא לפה חברות, מיזמים, לגרום לאנשים עם רעיונות, או יוזמות שמשקיעים בהן, לעשות את זה פה בגולן ולא לברוח לחיפה, או ליוקנעם.
"בעצם הקמת הקהילה הזו, חשובה לנו העובדה שיש פה תשתית ואנשים טובים, שיכולים לעזור לגייס כסף, לפתח מערכות, לייעץ, לקשר אל חברות גדולות - פשוט צריך לדבר. בקהילה שהקמנו, יש בערך מאה ועשרה אנשים שעוסקים בהייטק וטכנולוגיה. אנשים שרוצים לעשות שינוי יותר משמעותי מצטרפים לקבוצה המצומצמת, שנפגשת פעם בשבועיים, יחד עם החברה הכלכלית גולן ומניעה תהליכים.
"דוגמה אחת היא חשיבה על חבילת רילוקיישן, שתסייע להביא את האנשים מהמרכז, להחזיר את הבנים הביתה ולהביא חבר'ה צעירים, עם משפחות צעירות, שרוצים לבוא ולהישאר בעיסוק שלהם. זו המטרה של הקהילה הזו - להציף, שאנשים ידעו שזה קיים פה. עד עכשיו, אנשים מהתחום לא עברו לגולן כי הם חשבו שאין פה תשתית להייטק וטכנולוגיה, ויש פה - עכשיו צריך להפיץ את הבשורה ולהביא את האנשים.
"יחד עם החכ"ל, אנחנו עושים סקר מקיף, שמטרתו לדעת על כל עובד הייטק בגולן. כך שאם מחר בבוקר צריך לעשות עבודה פיתוח, שאני לא מתעסק בה, יש אנשים אחרים בגולן שיכולים לעשות את זה ואני בהחלט מעדיף ורוצה שהם יעשו את זה. אם המטרה לחזק את האזור, למה שאוציא את העבודה הזו למחוזות אחרים?"


 

מאגר נתונים: קהילת ההייטק של הגולן

דודי כהן

ליאור רוכמן, סמנכ"ל פיתוח בחברה כלכלית גולן: "החברה הכלכלית גולן שמה לה למטרה לקדם ולפתח תשתיות לטובת הייטק ומיזמים טכנולוגיים בגולן. מטרת הסקר להכין מאגר נתונים של עובדים בתחום ההייטק והטכנולוגיה. החכ"ל פועלת להכיר את האנשים, ההתמחויות, היכולות, העסקים הקיימים, הפרויקטים שהוקמו, המיזמים הטכנולוגיים, שירותי ההייטק, שירותי המדיה החברתית השונים, מכירות אינטרנטיות וכל מה שקשור ל-tech. מוזמנים למלא את הסקר גם אנשי אקדמיה ושכירים ביננו שעוסקים במקצועות ההייטק. המידע ישמש אותנו להקמת קהילת ההייטק והטכנולוגיה, לחיבורים שונים במיזמים בתוך קהילת ההייטק, לפרסום של מתחמי תעסוקה חדשניים בגולן, לכנסים בתחום ולצרכים עתידיים שונים".
סגן ראש המועצה, פרופ' ירון דגן: "שם המשחק הוא יזמות ורשתיות. היזמים קיימים. אנחנו, כמועצה, צריכים להיות קשובים להם, לחבר, להוריד חסמים, לסייע. היום עולם ההייטק הוא עולם של מודל רשתי. אנשים מתחומים שונים נפגשים, אם במרחב הפיזי ואם בווירטואלי ומייצרים פריצות דרך. זה מה שאנחנו מייצרים עכשיו סביב הטכנולוגיה וההייטק".

אם אתם אנשי הייטק, או טכנולוגיה - היכנסו לקישור והזינו את פרטיכם.

נא להכיר: היזמים שמאחורי המקלדת

טיפול במידע הרב
על המקלדת
: דודי כהן
אי שם בגולן: גבעת יואב

קצת עליי
"נולדתי בגבעת יואב, נשוי לליאת, גננת + 2 בנים, בני 10 13. אני מהנדס תוכנה ובעל תואר שני במנהל עסקים, מתמחה בארכיטקטורת ופיתוח מערכות מידע big data בענן, בעל ניסיון רב בטיפול ותמיכה בתהליך העסקי של ארגונים, באמצעות טיפול במידע העסקי והפיכתו לזמין ואוטומטי, לצורך הפקת תובנות מן המידע בזמן אמת, לטובת מימוש מטרות הארגון.
"בעבר, עבדתי ב'אינטל', במרכז הפיתוח בחיפה. חזרתי לגולן ועבדתי בבית התוכנה 'QIS' בקצרין, כמנהל פיתוח. משם, המשכתי לעולם הסטרטאפים והייתי שותף בהקמת סטרטאפ בשם ,'sharedise.com' אשר קם באמצעות משקיע, בצימר בבני יהודה והעסיק כ-10 אנשי פיתוח. בין היתר, מפתח אפליקציית האייפון היה אמיר פוגל, כיום ה-CTO של בית התוכנה bonimoo'', בבני יהודה. משם, עברתי להיות שותף בהקמה של סטרטאפ נוסף בשם hopOn.co.il' ', אשר פיתח אפליקציה לתשלום בתחבורה ציבורית. המערכת פעילה היום באוטובוסים של 'דן', בתל אביב.
"את הניסויים הראשונים שלנו עשינו על תחבורה ציבורית גולן. כיום, אנחנו פועלים בתל אביב. הסטרטאפ הרחיב את פעילותו לתחבורה הציבורית באירופה ופעיל כיום גם בגרמניה.
"בכל מה שאני עושה, אני מאמין שצריך אלתגר את המצב הקיים. אני מאמין בחשיבה שונה. אופן השינוי הוא באמצעות ההיכרות שלי עם האנשים בקהילה, במושב ובגולן. מתוך אמונה זו, המשכתי לפתח סטארטאפים בעזרת אנשים מוכשרים מהגולן, וביניהם, איתי בן דוד מאליעד, מומחה במכירות באינטרנט וסטרטאפ נוסף בתחום החלל, עם אחי דן, דוקטורנט לפיזיקה ומתמטיקה והפיסיקאי, אברי אלוני, מגבעת יואב.
"לצורך כל הפיתוחים של הסטרטאפים, אשר דורשים משאבים של פיתוח תוכנה, שרתים וידע, הקמתי את חברת 'אינפורמטיקס', אשר מספקת שירותים ללקוחות בתחום ה-bigData ובין היתר, מממנת את פעילות הסטרטאפים שלי בגולן".

על החברה
בית התוכנה בגבעת יואב מספק שירות לעסקים, חברות וסטרטאפים, בתחום מערכות המידע bigData , האינטרנט של הדברים,IoT וארכיטקטורת ענן.
"בית התוכנה מספק ללקוחותיו פתרונות אשר מאפשרים לעסק לעמוד באופן אוטומטי בקצב נתונים גדל, לנתח את המידע בזמן אמת ולהפיק ממנו תובנות עסקיות. זהו תחום נדרש ומוביל בעולם.
"בין לקוחותינו, חברות ענק כמו 'מיטרוניקס', בעלת שווי שוק של מיליארד וחצי ש"ח. פרויקטים בתחום החלל עם 'אלתא', פרויקטים באוניברסיטה העברית, עבור מאיץ החלקיקים בשוויץ, בניית מסדי נתונים למערכות אוטומטיות לחקר הסרטן, ניתוח ואיסוף נתונים בזמן אמת של חברות פרסום באינטרנט, שנדרשות להציג פרסומות אישיות לגולשים באתרי חדשות בזמן אמת ובו-בזמן לאסוף נתונים על הגולשים, אוטומציה של מכירות באינטרנט ועוד. המשותף לכולם - טיפול בתחום המידע הרב".

להיות הייטקיסט הגולן
"הקמתי את בית התוכנה, מתוך חזון שלבני המושב שלמדו את מקצועות ההייטק וירצו לחזור לגולן לא תהיה הרגשה של התפשרות על השכר, או על עניין בעבודה והסיבה היחידה שלהם לחזור לגבעת יואב תהיה איכות חיים לילדים שגדלים במושב.
"בגולן קיים מעגל של ביצה ותרנגולת. אין כאן חברות הייטק, כי אין כאן אנשי הייטק ואין אנשי הייטק כי אין חברות הייטק.
"אני כאן! אם כרגע יש או אין בגולן אנשי הייטק, זה לא שיקול, מבחינתי. הקמתי את בית התוכנה כדי לשבור את מעגל הביצה והתרנגולת. בית התוכנה קיים ומחכה לאנשי הייטק שיגיעו.
"בנוסף, טכנולוגיית הענן הביאה את יכולות כוח המחשוב לכל מקום בעולם ולפריפריה, בפרט ואין שום חשיבות לתשתית הפיזית של האינטרנט בגולן, או - לצורך העניין - בישראל, בכלל. היום, כאשר אני שוכר שרתים בענן, הם נמצאים באירלנד, גרמניה, או ארצות הברית, למשל. באותו ענן, עושות שימוש גם החברות בתל אביב, כך שמבחינה זו, אין באמת משמעות למיקום.
"עדיין יש את הלקוחות בתל אביב, שהגולן נשמע להם רחוק. גדעון רייכר אמר לי פעם: "תגיד שאתה נמצא ליד הכנרת, זה נשמע פחות רחוק"

לא רומן של רגע

אמיר פוגל
על המקלדת אמיר פוגל, 30
חברת "בונימו"(Bonimoo)
אי שם בגולן: קיבוץ אפיק. החברה ממוקמת באזור התעשייה בני יהודה

קצת עליי
"עברתי לגור בגולן לפני שנה, לאחר שאשתי ואני החלטנו שאנחנו משתקעים בצפון. התחלנו בחיפוש אחר המקום הנכון לעשות את זה, כשהדבר החשוב עבורנו הוא איפה לגדל את הילדים. חיפשנו מקום, שיספק לילדים שלנו לפחות חלק מהילדות שהייתה לנו כילדים - חופש התנועה, הקהילה ואיכות החיים. לאחר שגרנו במספר יישובים, הגענו לראות את קיבוץ אפיק. ברגע שהגענו, היה ברור לנו שזה המקום בשבילנו ושם נקים את הבית שלנו.
לשמחתי הרבה, בעוד מספר שבועות, אנחנו מתחילים לבנות. חלום שמתגשם".

על החברה
"'בונימו' הנה חברת תוכנה המשמשת כמרכז מחקר ופיתוח (R&D Center) של חברת 'Carmel' האמריקנית ומספר חברות סטארט-אפ נוספות.
"בנוסף, החברה מספקת שירותי פיתוח לחברות סטרט-אפ ויזמים פרטיים, שממוקמים בכל העולם.
ההתמחות של החברה היא בתחום ה-Mobile Applications, Server Side ,Web Systems (מערכות אינטרנט) וכמובן, אפיון מערכות וליווי של חברות סטארט-אפ, משלב ה-Seed ועד הבשלות הטכנולוגית.
"העיקרון ב'מערכות אינטרנט' הוא שאנחנו מפתחים מערכות מורכבות ופחות מתעסקים באתרי אינטרנט פשוטים, או אפליקציות פשוטות.
"כל זה נעשה במטרה ברורה לממש את חזון החברה ולהקים כפר מפתחים (Silicon Valley) בגולן. כיום מועסקים בחברה 7 מפתחים ועוד 12 בשלבי גיוס. חשוב להדגיש שזו רק יריית הפתיחה ואנו מגייסים כוח אדם בכל זמן. יעד הגיוס הוא כ-100 מפתחים, עד סוף השנה הבאה ובמילים: מאה, זו אינה טעות.
"דרך שותפותיה בארה"ב, 'בונימו' מספקת שירותים למחוזות ממשלתיים בארה"ב. דוגמה נוספת לעבודה שמבצעת 'בונימו' עבור לקוחותינו בארה"ב היא פיתוח מערכת הזמנות ממוחשבת, אשר תשרת את כל בעלי המוגבלויות הפיזיות (accessibility), לצורך הזמנה והנגשה של נסיעות, בין אם מדובר על מוניות מותאמות, מיניבוסים וכד'. 'בונימו' אחראית על תכנון, פיתוח ואחזקה של אפליקציות, המשרתות כיום עשרות מיליוני לקוחות מסביב לעולם.
"החברה מספקת ליווי מקצועי ליזמים פרטיים, אשר נמצאים בשלבי הקמה ותכנון של חברות הזנק (Startup Companies) - 'בונימו' שותפה, או מובילה את אפיון המערכות, אחראית על הפיתוח עד הבשלה טכנולוגית ועוזרת בגיוס הון".

להיות הייטקיסט בגולן
"בגדול, כמו בכל העולם, מרכזי ההייטק נבנים סביב או בתוך האזורים המפותחים ביותר מבחינה שירות לתושב - בין אם מדובר במרכזים רפואיים, תחבורה ציבורית מפותחת, מרכזי למידה איכותיים (מכללות, בתי ספר וכד') וכלה במקומות בילוי ונופש.
"לגולן יש יתרונות אחרים. אני מכיר את המושג 'ארץ הגולן' מאז שאני ילד, אבי היה מפקד בכיר בגולן הרבה שנים ומאז ומתמיד, ידעתי כי מה שמוצע פה לאנשים זה איכות חיים, חוויה יותר משפחתית, רוגע, וקהילתיות.
"ההבדל הזה מייצר פה תשתית לא רגילה עבור הייטק, אבל בחרתי לחיות את החיים שלי בסדר העדיפויות שלי - שמתי את המשפחה והנשמה לפני העבודה, ויתרתי על משרות מדהימות במרכז, ויתרתי על רילוקיישנים למשרות מאוד אקזוטיות מסביב לעולם, אבל השורה התחתונה היא שלא הייתי משנה את ההחלטה שלי עבור שום דבר. טוב לי בגולן. אני בטוח שביחד עם השותפים העסקיים שלנו וגם השותפים המקומיים לדרך, נייצר פה סביבה פורייה ומוצלחת גם בהייטק, אבל לא רק.
"אם לסכם: להיות איש הייטק בגולן, מבחינתי, זה מדהים. מבחינת העובדים ב'בונימו', אם תשאלי אותם, אני בטוח שתקבלי את אותה התשובה".

התפתחות החברה
"אנצל את הבמה כדי לציין (שוב) שאנחנו תמיד מחפשים אנשים מוכשרים ונעימים להצטרף לצוות שלנו. אנחנו בתהליך רכישה של חמישה דונם בבני יהודה, כדי לבנות מבנה לשנים הקרובות, שיספק את הצרכים של העובדים שלנו ושל הלקוחות שלנו.
"הקו המנחה שלנו הוא ברור מאוד: מי שמוכן לעשות בשביל 'בונימו', 'בונימו' תעשה בשבילו ומי שרוצה לחיות חיים שלווים, בסביבה מקצועית מצוינת, עם איכות חיים שלדעתי האישית אין עוד כמוה בארץ, צריך לדעת ש'בונימו' כאן וזה לא רומן של רגע. ההפך הוא הנכון - בונימו כאן בשביל להישאר".

פרטי יצירת קשר: [email protected]

הייטקיסטית בגולן

הילה קראין
על המקלדת: הילה קראין, 41
אי שם בגולן: רמות

קצת עליי
"לפני שש שנים, עברתי לגולן, מהיישוב חדיד, ליד שהם, עם בעלי עומר, בן רמות ועם שלוש הבנות שלנו".

תחום ההתמחות בהייטק
"אני מתמחה במערכות מידע, ה'מיני חברת הייטק', שנמצאת בתוך ארגונים גדולים, שכוללת את אנשי התוכנה, שנותנים את השירות ליתר הארגון. יש תחומים של מערכות מידע ואני מתמחה באינטגרציה, שזה התחום שמקשר בין כל מערכות המידע בארגון. אני עובדת כבר 11 שנים ב'יעל תוכנה', חברת התוכנה הכי ותיקה בארץ, שממוקמת בכפר סבא ואחד התחומים שלה הוא אינטגרציה.
"עבדתי הרבה שנים בחברת 'אורנג'' שהפכה ל'פרטנר', בתפקידים מגוונים. התחלתי כמפתחת, התקדמתי לתפקיד ראש צוות ובסוף, שימשתי כארכיטקטית של המחלקה, שמספקת פתרונות גדולים של אינטגרציה. בחברות סלולר הצרכים של אינטגרציה גדולים ומורכבים. אני הייתי בונה ומאפיינת פתרונות ומעבירה אותם לפיתוח אצל המפתחים.
"לפני שש שנים, כשנולדה הבת הצעירה שלנו, עברנו לגור בגולן. המשכתי עוד שלוש שנים לעבוד מהבית עבור 'פרטנר' ואז עברתי לעבוד מטעם 'יעל תוכנה' בחברת 'טאוור סמי קונדקטר' במגדל העמק, חברה שמייצרת רכיבים אלקטרוניים".

להיות הייטקיסטית בגולן
"זה מאתגר. אם זה היה לצורך הקריירה בלבד, זה לא היה צעד מתבקש. אבל זה מוסיף לדברים אחרים ויוצר איזון אחר בחיים שלי. יש לי הרבה יותר זמן לילדות ואני עדיין מצליחה לשלב את הקריירה בחיים. החלום שלי הוא להביא לידי ביטוי את היכולות שלי קרוב לבית, להביא את בשורת האינטגרציה לגליל ולתרום מהניסיון שלי לחברות קטנות יותר באזור. כרגע, הנקודה הכי צפונית שלי היא מגדל העמק".

נשים בתחום:
"כשעבדתי ב'אורנג'', שהייתה 'בית הספר' הראשון שלי, אחרי הלימודים של מדעי המחשב, היינו כמות יפה של נשים. במחלקת מערכות המידע היו 400 איש. אחרי שנה, ישבתי בישיבות וראיתי שאנחנו רוב נשי, כולל המנהלת של כל המחלקה. במרכז הארץ, התחום של מערכות המידע מאוד שוויוני. בצפון, יש לנו עוד המון עבודה. פה, אנחנו ממש מיעוט ואני מאוד מקווה שיותר נשים ישתלבו בתחום ההייטק, גם פה בגולן ובצפון. עד לא מזמן, בכלל לא הכרתי אנשים מתחום ההייטק בגולן וכעת, עם הקמת קהילת ההייטק, אני נחשפת לאנשים שעובדים בתחום שלי וזה משמח".

האתגרים:
"במרכז יש הרבה נשים שעובדות עד שעות יותר מאוחרות ונוצרו פתרונות, כמו צהרונים עד שעה מאוחרת יותר וזה נחשב לגיטימי. אצלנו ביישוב, אין צהרונים והילדים לפעמים מסיימים בשתיים, או מקסימום ברבע לארבע. אם אני עובדת במגדל העמק וצריכה לחזור הביתה עד שתיים בצהריים, זה אומר לסיים את יום העבודה ב-12:30. זה מורכב מאוד וממש ברמה של כל יום, איכשהו להסתדר עם סבא וסבתא, או שכנים וחברים. אנחנו אמנם חיים בבית שוויוני ושנינו נושאים באחריות, אבל צריך פתרונות מסודרים לאימהות עובדות".

שלומי יצחק
על המקלדת: שלומי יצחק
אי שם בגולן: נאות גולן
על החברה:
"McAfee" - חברת אבטחת המידע המובילה בעולם, מספקת פתרונות ושירותי אבטחת מידע (סייבר סקיוריטי) לארגונים הגדולים בעולם וכן למשתמשי הקצה הביתיים. מוכרת לרוב המשתמשים הביתיים בזכות האנטי-וירוס. זהו מוצר אחד מתוך חמישים המוצרים של החברה.
מטה החברה נמצא בעמק הסיליקון (Santa Clara), החברה מונה כ-10,000 עובדים שממוקמים במגוון סניפים ברוב אזורי העולם.
ל"מקאפי" כ-100 עובדים בישראל.

המיזם/אפליקציה/סטארט אפ
מוצר הדגל שמפותח בארץ הנו DLP - Data Loss Prevention.
לכל ארגון קיים מידע רגיש שאם ידלוף החוצה, הארגון ייפגע. מוצר ה-DLP מספק פתרון לבקרה ושליטה על המידע הרגיש שיוצא מהארגון, גם על ידי אנשים מתוך הארגון, שיש להם הרשאה לעבוד עם המידע.
דוגמה: מנהלת כספים שרוצה לשלוח את דו"ח הבורסה הרבעוני למייל האישי שלה (gmail), כדי לסיים אותו בערב, מהבית. זוהי דוגמה לשימוש בהחצנת מידע שלא בזדון, ומוצר ה-DLP כמובן ימנע זאת ויתריע.
בשנת 2007, הוקם מרכז הפיתוח הראשון של חברת McAfee"" בתל אביב, לאחר שזו רכשה את הסטארט-אפ "אוניגמה", שפיתח את מוצר ה-DLP. "אוניגמה" הייתה סטארט- אפ מוצלח וביצעה אקזיט תוך שנתיים וחצי. המעבר מסטארט-אפ לארגון אמריקני גלובלי היה מאוד מעניין ומאתגר.

תפקיד Director of Engineering
מוביל את קבוצת הפיתוח של DLP על פלטפורמות WIN בתל אביב וכן ואת פרויקט הדגל של "מקאפי", המספק פתרון אבטחת מידע לארגונים שרוצים להעביר את המידע לענן (CLOUD). פרויקט זה כולל 8 קבוצות פיתוח, 250 מהנדסים הממוקמות בארה"ב, אירופה, הודו וישראל.

להיות הייטקיסט בגולן
הגשמת חלום. כדי להצליח לנהל מרחוק, יש צורך בהשקעה גדולה יותר באנשים ובתהליכים, שיסייעו למנהלים הלוקאליים להצליח לנהל באופן עצמאי, ככל האפשר, את האתגרים שלהם ושל קבוצתם.
לפני שמונה שנים, אדוה אשתי ואני גרנו בהרצליה. היה ברור לשנינו שהמעבר לגולן הוא רק עניין של זמן וכשהרעיון הבשיל לכדי מימוש ברמה המשפחתית, לקחתי את המנהל שלי, אמריקני שגר בארה"ב, לסיור בגולן וסובב הכנרת (מקומות קדושים לנצרות) ועדכנתי אותו ברצון שלי לעבור לגולן. הוא הבין מיד מדוע. הכנו תכנית לניהול מרחוק של המשרד בתל אביב וכך עברנו לגולן.

החלום והחזון
רמת הגולן תיתפס בעולם כעמק הסיליקון לחדשנות ופיתוח של טכנולוגיה חקלאית. יש פה את כל מה שצריך להצלחה - תמהיל של מקצוענים בחקלאות, טכנולוגיה, דחף להצלחה וחדשנות וסביבה (מועצה) שמאוד תומכת.


מתחמי תעסוקה חדשניים - HUB

אינפורמטיקס
אנשי הייטק וטכנולוגיה זקוקים לחלל עבודה מסוים, המאפשר רשתיות רחבה, אולם ישיבות, אירוח לקוחות, הקרנת מצגות וכדו'. קוראים לזה HUB והחכ"ל מקדמת הקמת שניים כאלה לפחות

כחלק מהכנת תשתית פיזית לפיתוח קהילת הייטק וטכנולוגיה בגולן, מקדמת החברה הכלכלית גולן הקמת HUB - מתחמי תעסוקה חדשניים.
סמנכ"ל פיתוח בחכ"ל גולן, ליאור רוכמן, מסביר: "פיתוח וקידום מנועי הצמיחה יוכל להתקיים על ידי בנייה וחיזוק של קהילת ההייטק והטכנולוגיה בגולן. בניית הקהילה תתבסס על ההון האנושי והתשתיות הפיזיות המתאימות. סביבת העבודה והצרכים של האנשים שעובדים היום בתחומי הייטק ומקצועות חופשיים דורשת מתחמים מטופחים. במתחמים אלה קיימת אפשרות לבחור בגמישות את אזור העבודה הפרטי וניתן לקבל כלים משותפים, כמו חדרי ישיבות, שעלותם לאדם בודד, או חברה קטנה, יקרה יחסית. ניתן לרכז צרכים משותפים ובכך גם לחסוך וגם לשפר יכולת מקצועית. במתחמים אלו, המזון צריך להיות נגיש וכך גם היכולת לשלב אורח חיים בריא יותר וליצור תחושת קהילה עסקית תומכת במקום העבודה. פריון העבודה וההזדמנויות העסקיות עולים גם הם משמעותית, מעצם הישיבה בסמוך לעסקים מקבילים ומשלימים.
זיהינו שני אתרים, בהם אנו מקדמים פיתוח מתחמי תעסוקה אזוריים - מתחם וואסט ואזור התעשייה בני יהודה. בנוסף, במפגשים שלנו ביישובים, אנו מבינים כי יהיו יישובים שירצו לקדם ולשדרג 'מיני משרדים' אצלם, שישמשו כ'האבים' קטנים, הנגישים לתושבי המקום.
"בשלב הזה, אנחנו מגבשים תכנית פיתוח ל-HUB המשלב הייטק ומקצועות חופשיים. מתחמי המשרדים יתאימו לתושבי הגולן, שעוסקים בתחומי הייטק ופיתוח, אנשי טכנולוגיה והנדסה, מעצבים ומגוון מקצועות חופשיים משלימים, כמו עורכי דין, יועצים, מבטחים ואנשי שירות, תמיכה ומידע. כיום, אין בגולן HUB וגם מתחמי התעסוקה הקרובים בגליל נמצאים בחוסר רב. מקצועות אלו הולכים ותופסים תאוצה ואין להם מענה פיזי סביר בגולן.
"על פי התפיסה שלנו, מתחם חדשנות אזורי הוא מרחב פיזי משולב בו יושבים:
1. יזמים, חברות קטנות מקומיות, או תושבים שכירים, אשר עובדים גם מהבית וזקוקים לעמדת עבודה.
2.שלוחות של חברות גדולות ובין-לאומיות, שיתבססו על מנהלי צוותים ואנשי מפתח מהאזור, שימשכו לאזור צוותי פיתוח, או מחלקות, בעידוד כלכלי של ההטבות הקיימות.
3.מכללה מקצועית מקוונת, שתאפשר הרחבת ידע בתחומי הפיתוח והרשת והסבת מקצוע לתחומים רלוונטיים, שאנחנו מבינים שיהיו מקצועות העתיד ויאפשרו פרנסה מותאמת לתושבים המעוניינים בכך.

דודי כהן, מגבעת יואב: "מטרת חלל העבודה היא לייצר סביבת עבודה תורמת. יש חלל עבודה, לדוגמה, בתל אביב, שמתמחה בסטארטפים לספורט. זה לא משנה אם זה שעון לספורטאים, או חיישן ללב. כשכולם מתעסקים בספורט, אם מישהו שמע על משקיע, או על אירוע, הוא מספר לכולם ואין תחרות.
"שוק המכירות הוא שוק עולמי במיליארדים, באינטרנט. אנחנו לא פותחים מכולת באותו מושב. אנחנו מוכרים בשוק עולמי ואין סיבה לפחד לעזור אחד לשני. אם אתה לומד שיטה חדשה ומלמד גם אותי, אנחנו רק מקדמים אחד את השני וזה צריך להיות בתודעה של אנשי המקצוע בגולן.
"הרבה אנשים עובדים בבית על המחשב ונוסעים לעבודות בתל אביב. אנחנו לא יודעים מה הם עושים והשכנים שלהם מחפשים איש מקצוע כמוהו בדיוק ולא יודעים על קיומו. חלק מהאנשים עובדים מהבית ולא יכולים לקבל שם לקוחות, או אפילו לערוך שיחת ועידה מכובדת ולכן נוסעים אל הלקוחות שלהם, מחוץ לגולן.
"אם היה חלל שמספק חדר ישיבות עם מקרן מכובד, שאפשר להשכיר לשעה-שעתיים: מקרן, כיסא, שולחן ישיבות, אפשר להזמין לשם לקוחות וזה נראה אחרת לגמרי. מתחמי החדשנות הם שיתוף פעולה לייצר מקורות ידע. אחד עובד בניתוח נתונים, אחד בשיווק באינטרנט, אחד בפיתוח וכל אחד בעצם מזין את השני. זו תשתית פיזית, קהילתית חברתית ועסקית".

"במידה שאתם מעוניינים לשמוע עוד ולקבל פרטים נוספים על המתרחש בנושא והאפשרות שלכם להשתלב ולמצוא את מקומכם במתחם, בין אם במשרד, עמדה או שטח -
נשמח אם תיצרו קשר עם החברה הכלכלית, מרכז היזמות והתעסוקה בטלפון 6851004/5/7 04 או במייל [email protected].

ליאור רוכמן 052-3770629
סמנכ"ל פיתוח,
החברה הכלכלית ליישובי הגולן