קהילת קיבוץ אפיק בחרה ליצור את עץ המשפחות.
מרלה, תושבת אפיק: "החלטנו ליצור עץ, שכל הזמן אפשר להוסיף עליו עלים של משפחות חדשות, שעוברות ליישוב וילדים שנולדים - עץ שממשיך לגדול עם היישוב וזה החלק היפה של זה. כשהפרויקט של חמישים שנים בגולן התחיל, אמרתי בואו נשלב את ההסבר על הקיבוץ, כי הרבה אנשים שבאים אלינו לאורחן ולשביל הגולן ולתצפית, שואלים על היישוב.
"הילדים עזרו לרועי שנער להקים את הגזע, הזמנו עלים מפלסטיק וארגנו את כל היישוב ביחד ואנשים כתבו את שם המשפחה בעלה גדול, שמות ההורים - בעלה בינוני והילדים - על העלה הקטן. כל משפחה קיבלה ענף לעלים שלה, ואם המשפחה תתרחב היא תוכל להוסיף עלה. במקביל, הילדים הקימו עם רועי ספסל מחומרים למחזור וצבעו את זה בציורי עלים וזה פשוט נהדר. נשאר להניח דשא סינתטי וטוף ותהיה פינת חמד לשנים".
על העץ המלבלב יש שני כפתורי שמע. הראשון מספר סיפור ילדים, שעוסק בעולם הילדים באפיק, פעילויות, הווי וערכי שיתוף וקבלת האחר. הסיפור השני מהווה תקציר מידע אודות היישוב, הקמתו, הענפים הקיימים והשינויים שהוא עובר בשנים האחרונות. זה תוכן חי שהילדים הקליטו ומספרים סיפור ילדים, שכתבה שרה ויטמן, מהקיבוץ.
מרלה: "הפרויקט הוא כישרון של אנשים מהגולן וזה הכי כיף. מה שיפה בעיניי זה שהרבה יישובים משתתפים בפרויקט של חמישים שנה להתיישבות וזה פרויקט גולני - אבי זעירא עם תחנת ההסבר, רועי שנער שעשה פסלים ועובד עם הקהילה והוא אדם נפלא והכישרון של 'פאוזה', שלוקחים את הטקסט ונותנים לו חיים".