בואו נדבר

בואו נדבר

הקיטוב בחברה הישראלית, הביא קבוצת תושבים מקצרין והגולן לייסד לפני חצי שנה מסגרת של מפגשי שיח בשם "חולקים". בחודשים האחרונים, המפגשים זוכים לליווי של המרכז הקהילתי גולן ומתנ"ס קצרין, במטרה לעודד שיח מורכב, מכבד וקשוב סביב המחלוקות שלנו
לקראת ל"ג בעומר, יצאו "זהות יהודית" במתנ"ס קצרין יחד עם "עיינות - יהדות ישראלית", מהמרכז הקהילתי גולן, ב"קול קורא" לקיום מפגשי תושבים, לאור המצב בחברה והקיטוב הגובר. מעגלי השיח נועדו לבחון לא רק את הסוגיות הנמצאות במחלוקת, אלא לא פחות את הדרך בה אנו מנהלים שיח, שלא תמיד יש בו הסכמות, לצד דרך ומרחב משותפים. המפגשים מתקיימים בבתים פרטיים של תושבים מהגולן וקצרין ועד כה, התקיימות שבעה מפגשים שכאלה.
למפגש הרביעי של "חולקים", שהתקיים בשבוע של ל"ג בעומר, במועדון גשור, הגיעו 19 אנשים מיישובי הגולן וקצרין. המפגש החל בקריאה של מקורות על חילוקי דעות ומחלוקות; מסיפורם של תלמידי ר' עקיבא שמתו במגיפה גדולה, על שלא נהגו כבוד זה בזה, דרך דברים של דוד בן גוריון וראייתו כיצד אמורה להיראות מדינה יהודית ודמוקרטית.
חגי פלכסר, מגשור, שנטל חלק במפגש, מספר כי הדיון שהיה פתוח, לעתים הפך לסוער, בעיקר כשעל השולחן עלו נושאים כואבים ומציקים.
"אנשים שיתפו את כאבם ודעתם על בית המשפט, משני הכיוונים. אפשר היה לשמוע פחד משינוי קיצוני שיגרום לאורח חיים אחר, משני הכיוונים. אנשים אמרו את דעתם על מי באמת שולט במדינה וחלקו רעיונות כיצד לגשר על הפערים.
"אמנם לא הגענו להסכמות, אך כולנו הבנו קצת יותר טוב את הפחדים והחששות, משני הצדדים. כולם גם הביעו רצון להמשיך להיפגש, לצלול לעומקן של הסוגיות וגם לנסות להגיע להסכמות, בתור התחלה, כאן בגולן. זהו סיכום שלטעמי מעיד על האופטימיות של השותפים בנוגע ליכולת לעשות טוב, לפחות בסביבה שלנו".
אלומה בלו ומיכל אלקסלסי, שתיהן קצרין, מספרות כיצד השיח הייחודי והאווירה השונה מאפשרים לכל אחד מהנוכחים להביע את דעתו בכנות ובפתיחות.
"היה מעניין לשאול שאלות בקול ולהתחבר לעומק הדברים", מספרת אלומה. "למרות שהקבוצה מגוונת וכוללת בעלי דעות, השקפות ואמונות שונות, נוצר עניין רב. זה פותח את הראש, הלב, הראש וגם את דלת הבית, אם בשביל לצאת לעולם אחר שנמצא בחוץ, או לתת לו להיכנס אלינו הביתה".