צוותי צח"י ביישובי הגולן תרגלו במהלך החודשים נובמבר, דצמבר וינואר, תרחיש של רעידת אדמה מרובת נפגעים בגולן. התרגול נעשה עוד לפני שמישהו יכול היה לדמיין או לנחש את גודל האסון שהתרחש בשבוע שעבר, בטורקיה ובסוריה. שוב הוכח כי היערכות מוקדמת, תוך מיצוי משאבי הקהילה וההון
האנושי המקומי, מהווים את הסיוע הראשוני המשמעותי ביותר במקרה אסון.
בתרגילי ההכנה מתמודדים צוותי הצח"י עם אתגרים ודילמות כמו כיצד לנהל מידע במקרה של קריסת רשתות סלולריות? איך מאתרים נעדרים? איזה ציוד נדרש בכדי להלין תושבים של יישוב שלם מחוץ לבית במזג אוויר חורפי ועוד. בנוסף ניתן דגש לאלמנט הנפשי שיוצרים אירועי קיצון והמענה שנדרש.
בגולן, רוב הבתים הם צמודי קרקע. מדובר ביתרון גדול, שממזער בצורה משמעותית את הסיכוי לקריסת מבנים, בהשוואה לאזורים אחרים בארץ. אולם היישובים השוכנים על שפת המצוק שמעל עמק החולה והכנרת, נמצאים בסיכון גבוה יותר ועלולים להינזק ולהיפגע משינוי בצורת הקרקע ו/או גלישת מצוקים.
אנו מזמינים את כולם להיכנס לאתר פיקוד העורף, למידע המוצע באתר המועצה בלשונית מרכז חוסן גולן, להכיר את כללי ההתנהגות במקרה של רעידת אדמה, להוריד את יישומון פקע"ר, לצייד את הבית בציוד ומזון למקרה חירום ולנקוט פעולות נוספות שיכולות לחסוך חיי אדם, או פציעות מיותרות. כך שכשהאדמה תרעד, כולנו נהיה מוכנים.