קבוצת משפחות מקהילת בני המנשה, המונה כ-80 איש, הגיעה בסוף השבוע שעבר לסמינר היכרות עם הגולן, על מנת לבחון אפשרויות התיישבות ברמת הגולן לקהילה.
קהילת בני המנשה בישראל מונה כיום כ-5,500 איש. שורשי הקהילה הם בצפון-מזרח הודו, שם הם החזיקו במסורת בת אלפי שנים לפיה הם צאצאי שבט מנשה, אחד מעשרת השבטים שהוגלו מארץ ישראל, בסוף תקופת בית ראשון. בחודש שעבר, אירעו מהומות בצפון-מזרח הודו, במסגרת מלחמת אזרחים בין שבטים מקומיים. במהומות, נפגעה גם קהילת בני המנשה שעדיין נותרה שם. בית הכנסת, ספרי התורה והמקווה של הקהילה נשרפו. אב לילדים נרצח ועשרות בתים של בני הקהילה נשרפו. בעקבות המהומות הללו, הקהילה פנתה לממשלת ישראל בבקשה לחילוץ ועלייה לישראל.
במהלך הביקור, בני הקהילה קיימו סיורים שכללו מורשת הגולן בהיבטים ההיסטוריים וגיאוגרפים בהובלה של קק"ל, ששמה לה למטרה לסייע בקליטת העלייה של בני השבט והשתלבותם בחברה הישראלית.
המשפחות נפגשו ושוחחו עם שני ראשי המועצות (גולן וקצרין) ופגשו נציגים של מחלקות הקליטה, רבני קהילות ותושבים. ביקור אנשי הקהילה הוגדר כמוצלח מאוד. רבים מאנשי הקבוצה התרגשו במהלך כל סוף השבוע, מעצם היותם דווקא בגולן, נחלתו ההיסטורית של חצי שבט מנשה. הם רואים בכך הגשמת חלום של למעלה מ-2,600 שנות גלות, לשוב לארץ ישראל ולנחלת אבותיהם, בפרט.