הליך שיתוף ציבור בתחום אנרגיית הרוח

הליך שיתוף ציבור בתחום אנרגיית הרוח

 
אתמול, יום ד' 23.12.20 החל תהליך למידה ציבורי, בשיתוף חברי המליאה (נציג מכל יישוב) בנושא אנרגיית הרוח והתאמתה לגולן. התהליך בנוי מסדרת מפגשים עם בעלי ידע, מומחים בתחום ובעלי עניין בנושא.
 
במפגש שנערך אתמול נכחו נציגי המליאה, הנהלת מועצה אזורית גולן ונציגי הגופים הירוקים-שומרי הגולן, רשות שמורות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע, מומחה לצפרות ואקולוג, נציגי תושבי הגולן ונציג מהיישוב מירב שסיפר על השפעות הטורבינות, באזור מגוריו. במפגשים הבאים ישתתפו נציגי חברות האנרגיה, מרכזי המשקים בגולן, נציגי משרד ממשלה ועוד. מטרת המפגשים הרחבים הללו היא לאפשר שמיעת שלל דעות וקבלת מידע רחב ככל הניתן, על מנת לבסס עמדה נכונה הרואה את ההשלכות על עתיד הגולן בפרט ועתיד האנרגיה הירוקה שהאזור ייצר למען מדינת ישראל בכלל.

המפגש שודר בדף הפייסבוק של מועצה אזורית גולן ותושבים רבים ובעלי עניין נכנסו לשידור החי, צפו בו ואף העלו תגובות. במפגש המסכם, יתקיים פנאל רחב שיועבר בזום, בנוסף לשידור החי ויאפשר לשאול שאלות לאחר שכל המציגים כבר הופיעו והציגו את דעותיהם, מחקרים ומידע שנאסף בארץ ובעולם.

אני מברך על השיח הפורה והמעניין. אנו נמצאים בשלב בו אין בידינו מספיק מידע על ההשפעות של טורבינות הרוח, על בעלי החיים, בעלי הכנף, הצומח ובטח ובטח על האדם בסביבת הטורבינות ובגולן בכלל. המפגשים יוסיפו לנו ידע והבנה. בסופו של דבר, לדעתי, יש להמתין מספר שנים, לנתר ולבחון את השפעות חוות הטורבינות על המרכיבים השונים שציינתי ורק לאחר מכן לקבל החלטה באם ממשיכים. חובה עלינו לנהוג במשנה זהירות ולשמור על הגולן למען ילדינו, נכדינו, ניניו ולמען עם ישראל כולו. כמו כן יש לציין כי המועצה ביקשה ממכון שמיר למחקר, לבצע ניטור ובדיקות שונות ברשות פרופ' דן מלקינסון. אני מזמין אתכם לעקוב אחר התהליך והפרסומים הנוגעים לנושא. בדף הפייסבוק של המועצה הפנו שאלות אל הפאנל באמצעות נציג/ת היישוב במליאה והיו שותפים לעיצוב עתיד הגולן.