חיים רוקח ראש המועצה ואביטל פלכטמן, מנהלת אגף ייעוץ וטיפול ברכו את משתתפי המפגש ודיברו על חשיבות העיסוק בנושא זה בישובים. הדר חיון, סטודנטית לתואר שני בעבודה סוציאלית בתל-חי, מתמחה במרכז חוסן, הציגה מיפוי שעשתה לאחר פגישות שקיימה בישובים. במיפוי עלו סוגיות ודילמות שחוזרות במספר ישובים. בעקבות עבודת השטח נושא הבדידות עלה ביתר שאת ולכן נבחר כנושא הכנס.
במרבית הישובים בגולן פועלת וועדה לעזרה הדדית. הוועדה נבחרת על ידי הצבעה או על פי בחירה של הנהגת הקהילה. הוועדה יוצרת תשתית המאפשרת חיי קהילה המבוססים על סולידריות ועזרה הדדית.
תפקידן של הוועדות לתת מענה לפרט בקהילה הזקוק לסיוע. חברי הוועדה מסתייעים בגורמים מקצועיים ומוסדות הקהילה על פי צורך. כל הפניות לוועדה הן חסויות והטיפול בנושא הוא דיסקרטי ונעשה אך ורק בהסכמת האדם מקבל העזרה.
ליאת יורב מנהלת מרכז חוסן מציינת כי תחומי העיסוק של הוועדה הם סיוע בשעת משבר. הוועדות מסייעות ליולדות, לחולים, תמיכה בזמן שבעה ולאחריה, תיווך בנושאים כלכליים ועוד. בהתאם לצרכים העולים מהקהילה מתפתחים המענים השונים.
כתוצאה מפעולות אלו, הוועדה לעזרה הדדית למעשה מגבירה את תחושת השייכות בקרב התושבים לקהילתם ואת תחושת הביטחון החברתי שלהם.