בשנת 1998 נחקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות שמטרתו בין השאר, לעגן את זכותם של אנשים עם מוגבלות, להשתתף השתתפות פעילה ועצמאית, בכל תחומי החיים, באופן המאפשר ככלל, לאדם עם מוגבלות לחוות חוויה השווה בטיבה ובאיכותה לזו של אדם שאינו עם מוגבלות.כ- 18% מאוכלוסיית המדינה, הינה אנשים עם מוגבלות, הנחלקת לכמה סוגים: פיזית, חושית (ראייה, שמיעה), נפשית, קוגניטיבית. נגישות מאפשרת שיפור באיכות החיים של אנשים עם מוגבלויות ושילובם בחברה, בדרך של כבוד, שוויון ועצמאות.
נגישות מתייחסת לשלשה תחומים עיקריים:
- מודעות והסברה – הכוללות חינוך, וחשיפה של כלל האוכלוסייה ל"עולם" ולמציאות היום יומית של אנשים עם מוגבלויות.
- נגישות פיזית- הכוללת מבנים, תשתיות וסביבה- ונוגעת ברצף הנגישות מחנייה עד המבנה וההתנהלות בתוכו.
- נגישות שירות- המתייחסת למתן השירות הישיר לציבור.
אנו במועצה אזורית גולן נמצאים בתהליך הנגשה בשלושת התחומים הנ"ל.
מבני המועצה נסקרו ונבנית תכנית עבודה להשלמת הפערים וביצוע התאמות הנגישות, לפי אמנות אותן קבע המחוקק. תוקם עמדה נגישה בכניסה לבניין המועצה ואתר האינטרנט של המועצה מונגש אף הוא. במקביל, נעשית עבודה ברחבי הרשות להנגשת מבני ציבור ועסקים, עובדי המועצה עוברים הכשרה והדרכה לשירות נגיש ומונה רכז נגישות למועצה.
בגולן פועלות שלוש מועדוניות צמי"ד - בבני יהודה, בקצרין ובמרום גולן. המועדוניות מבוססות בעיקר על התנדבות בני נוער, אשר מהווים דמות משמעותית לילדים, ומלווים אותם לאורך המפגש בפעילויות החברתיות.
בגולן פועל פורום "ממ"ש" שהוא פורום של הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים. הפורום מלווה על ידי עו"ס מהמרכז לייעוץ וטיפול במועצה (מיט"ר). הפורום פועל להנגשת השירותים, החוגים ולרווחת המשפחות של בעלי הצרכים המיוחדים.