תהליך הקליטה

קהילת אורטל
בגולן 33 ישובים וכולם נמצאים בשלב כזה או אחר של קליטה.

יש קיבוצים, מושבי עובדים, מושבים שיתופיים, ישובים קהילתיים, דתיים, חילוניים ומעורבים.

בקיצור... כל אחד מכם יכול למצוא את מה שהכי מתאים לו.

בחלק גדול מיישובי הגולן קיימת קליטה בשני מסלולים: הרחבה קהילתית וקבלה לחברות.

אתם מוזמנים לפנות למרכז מידע להתיישבות בגולן 2131* ונציגנו ישמחו למסור לכם מידע וללוות אתכם בתהליך הקליטה אותו תבחרו.
ניתן למלא פרטים בלינק ומוקד המידע יצור אתכם קשר:

הרחבה קהילתית

הרחבה קהילתית

מסלול זה קיים ברוב יישובי הגולן.

לאחר פנייתכם למרכז המידע והחלטתכם להתקדם בתהליך, תתואם לכם פגישה עם אחד ממשווקינו שילווה אתכם לסיור ראשוני בישובים אותם תבחרו לראות.
לאחר שתחזרו לביתכם, במידה ותחליטו להמשיך בתהליך הכרות מפורט יותר עם ישוב מסוים, תתואם לכם פגישה עם הנציג היישובי ותתחילו בתהליך ההכרות.
תהליך ההכרות כולל מפגשים עם בעלי תפקידים בקהילה, סיור בישוב, אירוח משפחות ופגישה עם צוות ההכרות היישובי. מטרתו לקיים בירור הדדי לגבי מידת ההתאמה של המתעניינים ושל הישוב, על מנת להחליט האם לצאת לדרך משותפת לקליטה קבועה.
השלב הבא הוא הפנייתכם על פי דרישת החוק למכון אבחון ולאחר מכן תוזמנו לוועדת קבלה אזורית המתכנסת במועצה אזורית גולן. מטרת ועדת הקבלה האזורית היא לבדוק את התאמת המועמד/ים לחיים בקהילה קטנה ובעצם אישור של הועדה מהווה המלצה לרמ"י להקצות לכם מגרש בהרחבה בפטור מלא ממכרז.
לאחר ועדת הקבלה, תופנו לחתום על הסכם תשתיות מול החברה הכלכלית גולן ולשלם את עלויות התשתיות הציבוריות כפי שאושרו ע"י משרד הבינוי והשיכון. לאחר שלב זה מכן מתחיל הליך רישום הזכויות מול החטיבה להתיישבות ורשות מקרקעי ישראל שבסופו יהיה ברשותכם חוזה פיתוח ותוכלו להגיש בקשה להיתר בנייה לוועדה המקומית לתכנון ובניה.

נשמע ארוך?? אנחנו פה לרשותכם ונשמח לסייע בכל מה שניתן כדי שתהליך ההיכרות והקליטה יהיה ידידותי עד כמה שאפשר.

קבלה לחברות

קבלה לחברות

 

ניתן להתקבל לחברות בקיבוצי ובמושבי הגולן.

קליטה לחברות משמעותה הצטרפות כחבר באגודה שיתופית חקלאית.
לחברים החדשים המתקבלים לחברות יהיה שוויון זכויות וחובות ע"פ מה שמוגדר בתקנון האגושה החקלאית. הקבלה לחברות לעיתים כרוכה בעלויות הצטרפות ותשלומים שונים, ע"פ החלטות האגודה באותו יישוב.
לאחר פנייתכם למרכז המידע והחלטתכם להתקדם בתהליך, תתואם לכם פגישה עם אחד ממשווקינו שילווה אתכם לסיור ראשוני בישובים אותם תבחרו לראות.
לאחר שתחזרו לביתכם, במידה ותחליטו להמשיך בתהליך הכרות מפורט יותר עם ישוב מסוים, תתואם לכם פגישה עם הנציג היישובי ותתחילו בתהליך ההכרות הכולל מפגשים עם בעלי תפקידים בקהילה, סיור בישוב, אירוח משפחות ופגישה עם צוות ההכרות היישובי.
בחלק מהישובים נדרשת תקופת מועמדות וניסיון בו המשפחה צריכה לבוא ולגור בישוב פרק זמן מסוים כדי שההחלטה ההדדית להמשיך בתהליך תהיה מבוססת על הכרות ממקור ראשון. לאחר מכן, תופנו לאבחונים חברתיים וכלכליים.
השלב הבא יהיה תשלום עבור עלויות התשתיות הציבוריות של ביתכם וכן תשלום עבור ההצטרפות לאגודה שיתופית חקלאית.
השלב האחרון הינו אישור קבלתכם לחברות בתהליך של הצבעה בקלפי.
כעת נותר להתחיל בתהליך רישום הזכויות ברמ"י, הגשת בקשה להיתר בניה ובניית הבית.

במושבי העובדים- לאחר הרישום ברמ"י תוכלו להתחיל גם בהליך הקצאת הקרקע והמים של כ-60 דונם אשר יוקצו לכם לצורך הקמת המשק החקלאי בנחלה שלכם.

הגולן קולט חקלאות!

בית בישוב
 
מספר ישובים חקלאיים הנמצאים בתהליכי קליטה, וקולטים אנשים שחקלאות בדמם.

הגולן הינו חבל ארץ חקלאי, ותושבים רבים מתפרנסים מהחקלאות באופן ישיר ועקיף. ענף החקלאות נוגע בכל תחומי החיים בגולן, ומשפיע על הנוף והשטחים הפתוחים, על החינוך, על הכלכלה המקומית וזו הלאומית.
אם אתם כאן, כנראה שחקלאות מעניינת אתכם, כנראה שמגע עם האדמה עושה לכם טוב, כנראה שאתם מחפשים וחושבים גולן אז הנה עוד קצת מידע. אל תשכחו להירשם- ממש כאן

בגולן 27 יישובים חקלאיים והוא אחד האזורים המגוונים מבחינה חקלאית, בשל השוני בגבהים לאורכו. היתרונות היחסיים של הגולן בתנאי אקלים, כמות משקעים גבוהה, לחות נמוכה ואדמת בזלת פורייה מיטיבים עם ענפי החקלאות השונים ומאפשרים לחקלאים לנתב משאבים טבעיים לתפוקות מרשימות. לאתר הועדה החקלאית לחץ כאן.

הגידולים הנפוצים הם הדרים, נשירים, מטעים סוב-טרופיים, כרמים, זיתים, פרחים וגד"ש.
במקביל שוקדים משקי הגולן והוועדה החקלאית על פיתוח ענפים חדשים המשלבים טכנולוגיה וחדשנות יחד עם חקלאות, כגון גידול אוכמניות, פטריות כמהין, פירות יער ועוד.

relocation גולן

time to move?
 
כחלק מתהליך הצמיחה בגולן, יש לנו עניין לעודד מעבר של בעלי מקצועות נדרשים בפריפריה הצפונית, משרות בכירות שישפיעו ויסייעו בצמיחת הכלכלה המקומית ויצירת משרות איכותיות נוספות, בעלי מקצועות בתחום הבריאות והטיפול, ועוד.
זאת מתוך ההבנה כי ישנם תחומים אסטרטגיים שיש לנו אינטרס ציבורי ואזורי רחב לקדם ולטפח בגולן ובגליל המזרחי בכלל.
רילוקיישן גולן הינו מסלול קליטה ייחודי, ממוקד פרופסיה, אשר תכליתו סיוע וליווי בתהליך קליטתם של אנשים הנקלטים למשרות בכירות בגולן.