לכל אלה מצטרף מתקן הביו-גז המרשים, שהוקם בסמוך למיצר ומייצר חשמל מפסולת חקלאית ובעתיד גם ביתית. החודש, החל המתקן לקלוט את הפסולת ובתקופה הקרובה יחל גם ייצור החשמל. היתרון של מתקן זה שהוא לא תלוי במזג האוויר, או בשעות היממה. הוא מייצר אנרגיה כל ימות השנה, 24 שעות ביממה בהיקף של כ-2 מגה-ואט - עם פוטנציאל גידול ל-3.5 מגה-ואט.
מאחר שהגולן יושב על אגן היקוות מי הכנרת, היה חשוב למועצה לטפל בצואת הפרות והתרנגולות, כדי שאלו לא יחלחלו למי התהום ויזהמו את מי השתייה. עד כה פיזרו את הפרשות בעלי החיים כדשן שהכיל גם חומר מזהם. מתקן הביו-גז יהפוך את ההפרשות לחומר דישון איכותי ולא מזהם. כ-250 אלף טון של הפרשות פרות ותרנגולות ייאספו מדי שנה למתקן הביו-גז.
בנוסף, מגז המתאן שייפלט בתהליך, ייצר מתקן הביו-גז חשמל ירוק וימנע פליטת גזי חממה מזהמים לאוויר.
מתקן הביו-גז יהפוך למוקד תיירותי, עם קידום תכנית להקמת מרכז מבקרים, אשר יציג את תהליך הפקת האנרגיה מפסולת. לכך תורם גם מיקומו במשולש הגבולות ישראל, ירדן וסוריה והתצפית היפה על מאגר מיצר.
במקביל, פועלת גם היחידה הסביבתית במועצה ,שמקדמת תכנית פיתוח בר קיימא ביישובים. היבט אחד של התכנית הוא צמצום הפסולת המוטמנת. לשם כך, גובשה תכנית-אב לפסולת ברחבי הגולן. התכנית תעמיד את המועצה כרשות הראשונה אשר מייצרת אנרגיה מפסולת אורגנית של התושבים ומקדמת הפרדת פסולת רטובה מיבשה, כולל מחזור פסולת בניין.
התכנית כוללת הפרדת פסולת רטובה ויבשה ביישובים ולטובת זה תציב המועצה ביישובים פחים שונים לפסולת יבשה (קופסאות שימורים וכד') ופחים לפסולת רטובה (אורגנית). זאת, בנוסף להפרדה שקיימת היום כבר ביישובים בין פלסטיק, קרטון ונייר. הפסולת היבשה תועבר לאתר "תאנים" והפסולת האורגנית תועבר למתקן הביו-גז במיצר - שם יוקם מתקן מיוחד לקליטת הפסולת הביתית הרטובה של התושבים ושם תהפוך הפסולת לאנרגיה חלופית. על פי ההערכה, מדובר בסופו של תהליך בהפחתת 40% מכמויות הפסולת להטמנה. אתר הטמנת הפסולת בדליות מספק כיום פתרון קרוב לפינוי פסולת בניין. האתר עצמו פועל תוך חשיבה אקולוגית.