משפחת גיגי-אודם

מול הנופים המרהיבים של רמת הגולן, כאשר הוא מאכיל עופר רך היישר מכף ידו, אוהד גיגי בטוח שהוא הגיע למקום הנכון. "תביט מסביב ותתאהב שוב בארץ ישראל", הוא מחייך אליי בחיוך נערי, "כשאני נושם את האוויר של הצפון, וכשאני חוזר הביתה בערב מוקף במרחבים ירוקים ושטחי טבע, אני לפעמים חושב לעצמי – 'למה לא עשיתי את זה קודם?'. זה מרגיש כל כך נכון ומדויק שאני לפעמים בטוח שנולדתי בגולן". מיכל, האישה שאתו, ממהרת להסכים וצוחקת, "עד לפני שנה היינו מוכנים לשלם את כל המשכורת שלנו כדי לבלות קצת זמן איכות בצפון. עכשיו, זה החיים שלנו וזה בהחלט שילוב קסום בין צימר, כפר ואווירה חלוצית".
 
"בשלב מסוים, החלטתי שהגיע זמן לשינוי. משהו מיוחד ולא שגרתי. משהו שמדבר עם הלב ומתכתב עם הנשמה", אומר אוהד, "התחלתי לשלוח קורות חיים מתוך אמונה שדברים נכונים מצפים לי בהמשך הדרך. למזלי, לא פסלתי אף משרה על הסף ובעיקר לא התמקדתי ספציפית באזור המרכז. הייתה לי הרגשה, תקרא לזה תחושה, שדלת מפתיעה עומדת להיפתח בפניי". ואכן, מהצפון נפתחה הטובה. בתיבת המייל של אוהד, בין משרות הפקה, הדרכה ומכירות, נצנצה לפתע הזדמנות ביישנית – אתר נופש במושב אודם ברמת הגולן מחפש זוג צעיר לניהול חוות איילים. הדרישות: מגורים ברמת הגולן. "בנג! ידעתי שזה בשבילי!", צוחק אוהד, "למרות שעד לא מזמן בכלל פחדתי מכלבים, משהו במשרה הזו הרגיש לי נכון".
 

משפחת גיגי



לא עברו שלושה חודשים, ובני הזוג גיגי עשו את הבלתי ייאמן. עזבו את העבודה הבטוחה בתל אביב, נפרדו (באופן זמני בלבד) מכל החברים והמשפחה, ארזו את הפקלאות ועלו לצפון. לעומת זוגות צעירים אחרים אשר מתעניינים בהרחבות קהילתיות ברמת הגולן, אך חוששים מפני הפרנסה והתעסוקה, אצל אוהד ומיכל גיגי, המסלול היה הפוך.

"אולי גם כאן טמון הקסם", מציינת מיכל, "אין ספק שהמצנן הרשמי של כל מעבר לכפר הוא עניין הפרנסה. עבורנו, העובדה שמיד עברנו ביחד עם משרה מלאה לשנינו, פתרה לנו הרבה התלבטויות". אוהד מצטרף לדברים, "אחד היתרונות הגדולים במעבר שלנו למושב אודם היה שיכולנו להגיע אל המקום ולבחון את המציאות בשטח, תרתי משמע". כבר באותו סוף שבוע שבו התקבלה הצעת העבודה, בני הזוג כיוונו את ה-GPS הכי צפון שאפשר. הם החלו התלמדות בחוות האיילים במושב אודם, התקבלו בסבר פנים יפות, והחליטו כמעט מיד שהנה אפשר להניח את הכובע.

סיפור הקליטה והתעסוקה של אוהד ומיכל גיגי הוא במידה מסוימת סיפור הצלחה של מרכז התעסוקה גולן. זהו מרכז תעסוקה הפועל כעמותה ללא מטרת רווח מזה כ-10 שנים, ומציע מגוון פתרונות בתחום הפרנסה בצפון.
יוסי מלכה, מנהל מרכז התעסוקה בגולן מסביר, "מרכז התעסוקה בגולן הוא בראש ובראשונה כתובת עבור זוגות צעירים שמחפשים פרנסה בצפון. במרכז התעסוקה אנחנו מציגים סטטיסטיקה מרשימה של 33% הצלחה בהשמה, ומדי חודש מסייעים במציאת תעסוקה לכ-22 תושבים. מיותר לציין שכל השמה כזו היא עולם ומלואו. אנחנו פועלים כחברת השמה ללא עמלות אשר מחברת בין מעסיקים למתעניינים ומעמידים לרשות התושבים גם שורה של שירותים נוספים כגון ייעוץ והכוונה תעסוקתיים, סיוע בעריכת קורות חיים, עידוד יזמות עצמאית כמנוע צמיחה ועוד. אצל אוהד ומיכל, לא רק שהצלחנו לעזור מבחינת פרנסה, אלא ממש 'תפרנו' עבורם חליפה של עבודה פלוס בית. זה פשוט נפלא. אין לי ספק שבני הזוג הרוויחו, אך לא פחות מכך, גם הגולן הרוויח וירוויח מנוכחותם בינינו".