תלמידי כיתה ו' מאביטל וה' בבית הצבי הפיקו חוברת פרי ותוצר של מסע ארכיאולוגי בבטן אדמת הגולן , הבית של כל אחד מהתלמידים. עבודת החקר מעצימה את הקשר בין העבר להווה ולעתיד . התלמידים נחשפו לנושא , נפגשו עם אנשי השראה, חקרו את השטח עצמו ולמדו מהי ארכיאולוגיה. בנוסף חוו התלמידים, שותפות, עבודת צוות, סקרנות וכוח רצון אמיתי להצלחה ומצויינות.
דבר התלמידים, בית ספר אביטל: "...הבחירה להיות חלק מקבוצת החקר לא הייתה לנו ממש קשה. עניין אותנו לחקור, לגלות דברים חדשים ולהתחבר להיסטוריה בשטח הביתי שלנו – שהיה בייתם של קהילות אחרות כבר עוד לפני 2,000 שנה." תוך כדי תהליך כתיבת העבודות נחשפנו לעולם חדש מלא מסתורין וסודות מהעבר, למדנו והתנסינו במקורות מעניינים ושונים שפתחו לנו דלת לגילויים מרתקים, חקרנו דרך השטח את בתי הכנסת העתיקים ופרנסתם של אנשי היישוב היהודי בגולן וחתמנו את עבודות החקר בהרגשת השייכות שלנו לחבל ארץ הייחודי בו אנחנו גרים..."
נושא עבודות החקר הובא לכלל התלמידים במפגש חשיפה בו הוצג בפניהם נושא הארכיאולוגיה בכלל והתיישבות היהודית בגולן בפרט. משם התחילו התלמידים, שבחרו להצטרף לקבוצת החקר, מסע מרתק, מלא השראה וסקרנות שהסתיים בכתיבת העבודות. במהלך הלמידה הם נפגשו עם הארכיאולוגים אונו ברון וערן מאיר, בקרו בארכיון מכון שמיר ובספריית מכללת אוהלו ונתחו מקורות מידע מגוונים העצימו את הקשר בין עבר – הווה – עתיד ולמדו על משמעותה של הארכיאולוגיה ועל ההיסטוריה שלנו כעם.
חופית גולן, מדריכת הפרויקט מטעם מדרשת הגולן מסכמת: התלמידים גילו רצינות ואחריות רבה בתהליך כתיבת העבודות. למדתי מהי שותפות, עבודת צוות, סקרנות וכוח רצון אמיתי להצלחה ומצוינות!! כל הכבוד!