בימים אלה, יושב צוות של המועצה ושל המכון לחקר הגולן על גיבוש הרעיון מאחורי "המרכז לחקלאות עתירת ידע". הצוות גיבש שני עקרונות עליהם יתבסס המרכז: אגרו-גנומיקה וחדשנות חקלאית. תחומים אלה כוללים את הפיתוח של מזון עילית שכבר החלבמכון לחקר הגולן, יחד עם המעבדה הגנטית בקצרין GGA - מזון שמעבר לערך קלורי, מספק גם אלמנטים בריאותיים, כמו חומרים מעכבי הזדקנות, חומרי ריפוי וכל זה לצד מרכיבים תזונתיים חשובים. על מנת לייצר מזון עילית בעל המרכיבים שמצוינים לעיל, נדרשים כלים גנטיים הקשורים בבחירת תכונות בתוך זן או מין קיימים ואינפורמציה לגבי גידולים חדשניים.
במקביל פועלים ליצירת "תו תקן"- ואלידציה זנית גידולית וסביבתית (גידול ירוק) מהמטע לצרכן, שמאפשר שקיפות לגבי הליכי הגידול והשיווק של מוצרי המזון, בכלל ומוצרי מזון מהחי, בפרט. "תו תקן" גנטי למזון יהווה חותמת איכות למרכיבים תזונתיים חשובים לבריאות בגידול "ירוק", עם טעם וארומה מעולים ועמידויות למחלות. עיסוק נוסף של המרכז יהיה פיתוח זני פטנט המבוסס על השבחה גנטית וביואינפורמטיקה חקלאית - שימוש בכלים חישוביים לצרכי מחקר ופיתוח ופתרון משברים עכשוויים ועתידיים בחקלאות.
לכל זאת צריך כמובן אנשים בעלי ידע בתחום והבאת כוחות ומוחות איכותיים נוספים לגולן. לכן מקדם המכון לחקר הגולן, בשיתוף עם המועצה, תואר שני באגרוגנומיקה, על ידי חסות אקדמית למרכז לחקלאות עתירת הידע, מאוניברסיטת בר אילן. תואר שני באגרוגנומיקה, יחידי בארץ, יכלול עבודה מעשית במעבדות GGA, במודל הקיים עם מכללת תל-חי ועבודה מעשית במשקי הגולן.
התכנית למרכז כוללת חשיבה להקים צוות הערכה ובחינת פרויקטים אליו יוכלו לפנות יזמים עם רעיונות מבטיחים. הצוות יבחן את הרעיון ובמידה שתהיה לו היתכנות, יופנו היזמים לבחינת הרעיון מדעית וכלכלית אצל מומחים בארץ ובחו"ל. המרכז יחבר רעיונות נושאי דגל לניסויי מעבדה, חלקות מודל ומסחור אפשרי. המרכז יקים פורום חקלאים פורצי דרך בתחומם, לחיזוק הקשר בין השטח למחקר והפרייה הדדית ולחיזוק שיתופי הפעולה בין המשקים.
מנהל המכון לחקר הגולן, פרופ' משה ראובני: "אגרוגנומיקה היא תחום חדש ועדיין אין אותו בארץ. אנו מנצלים את היתרונות של העבודה עם מעבדת הגנטיקה בקצרין והולכים לכיוון של חדשנות בחקלאות, במטרה להביא דברים שלא היו קיימים ועדיין לא עסקו בהם, למען ויחד עם הקהילה שאנחנו עובדים איתה.
"מעבר לכל הדברים המדעיים המקצועיים, יש את קהילת הגולן. הידע לא נמצא רק במכון לחקר הגולן ואנו יכולים לשאוב הרבה ידע מיועצים וגם ממגדלים מצוינים מהגולן ושואפים שהמגדלים יהיו חלק מהחשיבה".