אז למה אנחנו לא רואים את תפוחי הארקנסס השחור יחד עם הזנים הצבעוניים כגון גאלה ופוג'י הנפוצים בעולם?
"תפוח ארקנסס השחור הוא זן שאתה צריך לאחסן כדי שיהיה לו טעם טוב", אומר Norm Schultz חקלאי ב- Linvilla Orchards, פנסילבניה. "זה לוקח זמן רב בקרור לפתח את הטעם שלהם."
בדרך כלל, הסביר שולץ, תפוחי ארקנסס השחור נקטפים בסתיו (בזמן הקטיף של זני התפוח האחרים) אבל הם די תפלים כשהם נקטפים ישר מהעץ. לאחר איחסון במשך מספר חודשים, הם מפתחים טעם מתוק יותר הציפה הקשה שלהם מתרככת מה שהופך אותם הרבה יותר טעימים.
זוהי השקעה משמעותית עבור כל חקלאי שלא תמיד משתלמת - בין אם אתה בארה"ב או בהרי טיבט המרוחקים. כ -70% מהיבול השנתי של Black Diamond אינו מגיע לשוק.
"אני יודע שחקלאים מגדלי תפוחים רבים לא אוהבים לגדל את המיכלואים הלא רגילים האלה, כי זה לוקח חמש עד שמונה שנים כדי להגיע ליבול מסחרי והם לא מוכחים בשוק [הבינלאומי]", אומר מארק וידר, בוטנאי וחקלאי.
אבל האם הקליפה הכהה יותר יכולה להכיל חומרים מזינים יותר כמו ירקות עלים בעלי קליפה כהה?
למרות שהם מציעים טעם פריך מתוק, תפוחי היהלום השחור כנראה אינם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר מרוב סוגי התפוחים המסחריים אומרת בוני טאוב-דיקס, היוצרת של אתרBetterThanDieting.com ומחברת הספר "קרא את זה לפני שתאכל את זה ".
"תפוח ממוצע מספק 4 גרם של סיבים, וכ- 100 קלוריות והם מכילים פלבנואיד שנקרא epicatechin, אשר הוכח כמפחית לחץ הדם ובזאת תומך בלב בריא", אומרת התזונאית. "תפוחים גם הוכחו כאנטי דלקתיים והם בעלי טעם ממלא ומספק."
פורסם ב- todayב-01/04/2019