פסולת אורגנית - פסולת אורגנית כוללת שיירי צמחים ומזון ופסולת גינה. כמות הפסולת האורגנית הממוצעת לבית אב מהווה כ-40% מסך הפסולת הביתית. כך שע"י הפרדתה והימנעות משליחתה להטמנה אנו יכולים לחסוך משמעותית בכסף ובזיהוי. את הפסולת האורגנית ניתן לזרוק למכלים החומים אותם אוספים למתקן להפקת אנרגיה הנמצא בסמוך למיצר. ניתן גם להפוך אותם לדשן בעזרת קומפוסטרים ביתיים. טיפול בפסולת אורגנית ביתית, ניתן לבצע על ידי קומפוסטציה ביתית. בטבע מתרחש תהליך תמידי ויעיל מאוד של מיחזור אורגני, כאשר כל הפסולת של אורגניזם אחד, משמשת כמשאב עבור אורגניזמים אחרים למשל חיידקים וחרקים הניזונים מהעלים ומפרקים אותם בחזרה לאדמה.
גזם - הגזם מהווה אמנם רק כ- 3.95% ממשקל הפסולת בישראל, אך הוא עדיין מהווה בעיה באתרי פסולת. כמות הגזם בישראל מוערכת בכ-500,000 טון לשנה. השימושים העיקריים בגזם הם ייצור קומפוסט (בשילוב עם חומרים נוספים כדוגמת חומר אורגני רקבובי, זבלים ובוצות), חיפוי קרקע בגינות וכן רפד לרפתות.
פסולות פלסטיק - מיחזור פלסטיק מתמקד בעיקר במחזור של בקבוקי השתייה, אך ניתן למחזר בעזרת המיכלים כמעט את כל סוגי הפלסטיק השונים.
בתהליך המיחזור, בקבוקי השתייה מפלסטיק נשטפים, נגרסים ועוברים עיבוד, עד שמתקבלים פתיתים. מפתיתים אלו מיוצרים מוצרים כגון סלסלות לפירות וירקות, תבניות לביצים, סרטי קשירה, מוצרי טקסטיל שונים, וחומר הפליז המשמש לייצור שטיחים, שמיכות מעילים וכובעים.
פסולת נייר -בתהליך מחזור הנייר מרסקים נייר ישן בתוך מים ליצירת עיסה נוזלית, אשר נפרשת בשכבה דקיקה על רשת לייבוש. בתום הייבוש ניתן לקלף נייר מן הרשת - זהו הנייר הממוחזר.
בכל פעם שהנייר עובר את תהליך המיחזור, סיבי הנייר מתפרקים, ואיכות הנייר יורדת. גורמים נוספים שמפחיתים את איכות הנייר הממוחזר הם: הדיו עמו כותבים או מדפיסים על הנייר, וציפוי מבריק מכל סוג. נייר ממוחזר מאיכות נמוכה משמש למוצרים אשר דורשים איכות נייר נמוכה יותר, או שהוא מעורבב עם נייר חדש כדי להעלות את איכותו.
אחד משלבי תהליך מחזור הנייר הוא הלבנה, ומטרתה להשיב לנייר את הצבע הלבן ולאפשר לו לשמש כמשטח יעיל לכתיבה ולהדפסה. תהליך ההלבנה נעשה על ידי חומרים כימיים שונים כלור במרבית המקרים. התהליך כרוך בזיהום נילווה אך עדין עדיף על חלופות אחרות דוגמת ההטמנה.
פסולות זכוכית - זכוכית היא חומר גלם שימושי מאוד לייצור מגוון מוצרים. כיום, כאשר תחום המיחזור הולך ותופס תאוצה, ניתן להבחין ביתרונותיה הרבים. ניתן למחזר זכוכית פעם אחר פעם וליצור ממנה מוצרים חדשים והיא לא תאבד מאיכותה וטיב המוצרים לא ייפגע. הזכוכית המשמשת כיום מורכבת מארבעה חומרים עיקריים: אפר, סודה, אבן גיר וחול. עם קיים צורך בשינוי צבע היא תכלול גם תוספי ברזל. עקב כך גם תהליך מיחזורה הוא קל באופן יחסי ודורש פחות אנרגיה. למרות שהטמנתה באדמה אינה פוגעת בה או במקורות המים, קיימת חשיבות גדולה, גם מבחינה אקולוגית, למחזר זכוכית מאחר והיא אינה מתכלה במהרה.
פסולת אלקטרונית -הינה פסולת של מוצרים או רכיבים אלקטרוניים העובדים על זרם חשמלי או שדה אלקטרומגנטי, ואשר יצאו מכלל שימוש (בין אם עדיין שמישים ובין אם לאו). בישראל לבדה כמות הפסולת הזו על פי המשרד להגנת הסביבה נאמדת בכ- 130 אלף טון לשנה, כמות אשר רק הולכת וגדלה עם השנים.
מיחזור הפסולת האלקטרונית מביא לשלושה יתרונות מרכזיים – הקטנה משמעותית של הפסולת המועברת להטמנה, צמצום הזיהום הסביבתי שהיה נוצר כתוצאה מהטמנת פסולת זו והשגה של חומרי גלם החוסכת כרייה והפקה מחדש של החומרים ממשאבי הטבע שלנו.
כיום המועצה האזורית נמצאת בהסדר עם חברת אקומיוניטי המעסיקה בתנאים הוגנים אנשים עם מוגבליות ובכך יש רווח נוסף ממחזור הפסולת האלקטרונית. בכך, היא מאפשרת להם להתפרנס בכבוד ולהשתלב ביתר קלות בחברה.