כאן מבשלים בכיף

טרנד האירוח הביתי הולך ומתפתח בארצנו הקטנה, וגם אצלנו בגולן תוכלו למצוא אנשים מיוחדים שיארחו אתכם בפינת האוכל המשפחתית או במרפסת הבית. אירוח ביתי- קולינריה אחרת.
אוכל טבעוני או אולי סעודת שף בטבע? ארוחת 10 מנות עונתית או סדנת יישון בשר? ברחבי הגולן מצפון לדרום מארחים ביתיים פותחים את בתיהם, וגם את הלב, ומציעים ארוחות קונספט וחוויה קולינרית מהנה.
תרבות האירוח הביתי זוכה להצלחה רבה הודות לפעילות המדיה החברתית שמפיצה אותה בקרב הציבור הרחב שצמא, או רעב, לחידושים בתחום הקולינרי. התשוקה שלהם להיות קרובים לסועדים שלהם וליצור אווירה חמה ומשפחתית מאפשרים למארחים הביתיים ליצור חוויה אחרת. הכירו את הבשלנים שלנו בגולן:


ילדי הגן
  1. השף היושב,  גיא אלעזרי ואשתו ליאת מארחים בביתם זוג לארוחה רומנטית ועד קבוצות של 20 סועדים. את הארוחה הם מכינים מחומרי הגלם הטריים של ארצנו והגולן בעיקר – בשר איכותי מעדרי הגולן, ירקות ופירות ממטעי הגולן, דגים, שמן זית ועוד – כולם תוצרת הגולן. הארוחה בנויה מעשר מנות המשתנות בהתאם לחומרי הגלם הזמינים בהתאם לעונה, המנות מלוות ביינות תוצרת הגולן – ארוחת השף: מאפים ומטבלים עד ארוחות עיקריות, 2-3 מנות דגים, מרקים, מנות בשריות ולבסוף פלטות של מנות אחרונות (פרווה וכשר). חלק מהמנות יוצאות כמנות אישיות, חלק מהמנות הן מרכזיות. גיא נקרא "השף היושב", מאחר והוא נכה היושב על הכיסא גלגלים ועובד עם יד אחת, כתוצאה מתאונת דרכים, אך זו אינה מוגבלות עבורו וממשיך לעסוק באוכל כפי שעשה בכל חייו. בנוסף, יש לזוג גם מתחם הכולל שני צימרים. לפרטים, גיא: 054-7553333
  2. ליז ושי מבשלים סיפור אהבה, הגיעו לגולן לפני כ-6 שנים. שי היה מנהל בכיר ב"הולמס פלייס" וליז שחקנית לשעבר בתיאטרון הבימה שפנתה לתחום היוגה. החליטו באמצע טיולים למרחבים פתוחים, שהם צמאים לשינוי מהותי בחייהם. עברו עם שני ילדיהם והכלב למרום גולן. החליטו להשתקע שם ולפעול בכיוון הקולינרי, מתוך רצון ואהבה לבישול ואהבה לאנשים, אירוח ויצירה. הארוחה מוגשת באווירת "שרינג", וכוללת נתחי בשר ממעשנת, מרקים, אמפנדס, ירקות אפויים/צלויים וקינוח. האירוח כולל יין מקומי-גולני וחלק מחומרי הגלם מגיעים מגינת הירק שלהם. מארחים בין 4-20 איש. ליז, מורה ליוגה, מעבירה סדנאות יוגה קבועות, כל שיעור הוא שעה וחצי, יכול להיות גם יותר. היא מטפלת בקערות טיבטיות ונשימה מעגלית – אלו טיפולים שקורים אחד על אחד בעיקר. לפרטים, ליז: 054-4709668.
  3. הבית הטבעוני של רונית סימנה, רונית צמחונית מגיל 12 ולפני כשש שנים עברה לטבעונות. רונית מאחרת בביתה, בפרגולה שלה ומארחת רק בימי חול, האירוח הוא לזוגות ועד 14 איש. היא מגישה שתי סוגי ארוחות: ארוחת בוקר עם הרבה סלטים, קישים, לחמים, גבינות טבעוניות וקינוחים עם מיץ טבעי. הקונספט השני מתאים לארוחת ערב, ארוחה מבושלת של מנות. היא בודקת קודם לגבי רגישויות, העדפות, ומנסה לתפור ולהתאים לסועדים, בעיקר אם יש רגישויות (ללא גלוטן, ללא קטניות וכ'ו). מכינה מוסקה, שיערות קדאיף עם פטריות מוקפצות עם בצל ומנגולד, חריימה. לפרטים, רונית: 050-7668070.
  4. טעם הבית, מרסלה שבח ממרום גולן, מבשלת בכל מיני צורות – סירים, על האש, עם עשן. מארחת בין שישה לעשרה אנשים. בתהליך הבישול היא משתפת "קלות" את האורחים, המפגשים משתנים ומותאמים לפי בחירת המשתתף. בכל מפגש חמישה מתכונים – מנת פתיחה, אפיית לחם, מרק או סלט, מנה עיקרית וקינוח. מרסלה מבשלת ממגוון מטבחים: איטלקי, ארגנטינאי, ארוחות טבעוניות/ללא גלוטן, עישון בשרים על האש, ארוחה מרוקאית.
 
הטובים של שפרה
5. משק לוין, אביבה וארי הורים לשמונה וגרים במושב נוב שבגולן. עולים ותיקים (אביבה מאנגליה וארי מארה"ב) לאביבה M.Sc במיקרוביולוגיה, היא אמנית במגוון תחומים ועוסקת, בנוסף לאוכל גם באמנות מחומרים ממוחזרים. לארי PhD במדעי המוח, הוא קלינאי תקשורת ופסיכותרפיסט, חקלאי אורגני, ומתחבר לטאי צ'י ולימודי סינית. שניהם מכינים יחד ארוחות אורגניות, רוב חומרי הגלם גדלים בחצר ביתם. הם מציעים ארוחות אורגניות וצמחוניות וניתן גם ללון אצלם. הם מארחים זוגות ועד שישה אנשים (גמיש). מלבד זאת, במידה ולנים במקום – ארוחת הבוקר כלולה במחיר. המתארחים יכולים להשתתף בהכנת הארוחה משלב הקטיף.
 
6. שולחן האוכל, מיכל, בוגרת רפואה סינית אינטגרטיבית ששתי האהבות הגדולות שלה, אנשים ואוכל, הובילו אותה לעסוק בין היתר באירוח אישי בביתה. אחרי חמש שנים בהן גרה באוסטרליה, עברה למושב כנף בגולן יחד עם המשפחה והעסק שלה. הארוחות מותאמות אישית ללקוחות על פי צרכיהם ומתאימות לקבוצות עד 20 איש. מיכל מכינה את הארוחות מחומרי גלם איכותיים ומקומיים תוצרת הגולן. מיכל מעבירה גם סדנאות אימון אישי תזונתי לאנשים המעוניינים לעשות שינוי בחייהם. לפרטים, מיכל נשיא – 052-6788828.
 
7. הטובים של שפרה, שפרה גרה במרום גולן מ-1991, היא מעדיה שבישול עבורה זה צורך בכדי להביא את  היצירתיות שלה לידי ביטוי. שפרה עובדת בשיתוף פעולה מול יקב פלטר ויקב רמת הגולן ומארחת קבוצות האוהבות יין בשילוב עם קולינריה מקומית המושפעת מעונות השנה. לא כשר. לפרטים, שפרה: 050-5303351.
 
8. הגג של יאיר, יאיר הקים את העסק במושב אניעם לאחר 18 שנות ניסיון שהתחילו כילד שלמד את רזי הבישול מאביו שהיה טבח. יאיר במקצועו הוא שף ועם אהבתו לאוכל הוא מארח בביתו ומשתמש במוצרים מהגינה האורגנית שלו. כל ארוחה וסדנת שף שיאיר מקיים מותאמת ללקוחותיו והוא מקפיד על מטבח מגוון החל מאוכל ים תיכוני, בישול אסייאתי, איטלקי, טבעוני, צמחוני לפי העדפות הקולינריות של הלקוח. יאיר מגבן גבינות מסוגים רבים, מכין נקניקים, מעדני בשר וריבות. לפרטים, יאיר: 052-8330128.

9. בין הקשתות, יעל אלבה הקימה את העסק לפני כחצי שנה, לאחר שהייתה מורה לחינוך מיוחד בנטור, הבישול תמיד היה בעורקיה ובשנים האחרונות אף יותר. היא לא הצליחה "לחלום" בתוך כתלי בית הספר, והרגישה שמשהו חסר לה. כשיצאה לחופשת לידה החליטה להאריך אותה ולהגשים חלומות, בכך למעשה ניצלה את ההזדמנות לארח בבית גדול ומושקע שבנתה באותה העת. פסק הזמן עזר לה להעז, היא הקימה את העסק בהחלטה שהיא מארחת רק בשעות הבוקר-צהריים. כחלק משדרוג העסק של האירוח הביתי, יעל החליטה לצרף ארוחות לצימרים וערכות פיקניק. ערכות הפיקניק של יעל כוללת: לחמים, מטבלים (בין 4-6, תלוי בכמות האנשים), גבינות בין 2-3, תלוי בכמות האנשים וסלטים (3-6 סוגים, תלוי בכמות האנשים), קינוח עוגיות ותרמוס תה, מוזלי להרכבה עם גרנולה ביתית שהיא מכינה. הערכה כוללת כלים "אמתיים" ומפה שכרגע צריך להחזיר בסוף. יעל מתאימה את הארוחות שלה לטעמו האישי של הלקוח ויש לה אופציה למנות טבעוניות, צמחוניות וללא גלוטן ולקטוז. ארוחות הבוקר באירוח הביתי ובצימרים כוללות: קפה במכונה, מאפים, קישים, דג סלמון, סלטים, מרקים, אנטיפסטי, תפוחי אדמה מוקרמים. בהזמנות לצימרים היא עורכת לאנשים שולחן בצימר עצמו ומגישה לאורחים. לפרטים, יעל –  052-8309666.
 
10.  ADIKA- ארוחה בכרמים, הוא חלק ממתחם תיירות חקלאית, "קדם כפר יין" שנבנה ע"י משפחת קדם בשנת 2012, הכולל גם את יקב אסף ובקתות האירוח.משפחת קדם מייצרת יינות איכותיים וזוכי פרסים כבר מ-1998. מרכז המבקרים ממוקם במבנה היסטורי ששופץ ע"י משפחת קדם תוך שמירה על המראה האותנטי שלו וכולל בית קפה, חדר טעימות יין וחדר פרטי בו ניתן לטעום יינות לקבוצה של עד 14 אנשים. לקבוצות גדולות יותר אנו מציעים טעימות יין מודרכות במבנה היקב, בין מיכלי היין. טעימות היין מתבצעות על ידי אחד מבני המשפחה ואורכות כחצי שעה. בית הקפה מנוהל על ידי עדי קדם אלון, בוגרת ה- FCI בניו יורק. התפריט משתלב היטב עם יינות אסף וכולל: גבינות עיזים, טאפסים נפלאים, קפה איכותי מאפים ועוד. הכל (מלבד גבינות העיזים) – מוכן במקום מחומרים טריים ואיכותיים. הבקתות ממוקמות במתחם כפר היין ומיועדות לזוגות, חווית האירוח בבקתות, כוללת ארוחות ויין ללא הגבלה כמו כן, ניתן להזמין טיפול לבקתה, הנעשה ע"י מעסים/ מטפלים מקצועיים. הכל באווירה פסטורלית, בחיק הטבע ובנוף הגולן.
 
11. שף בועז פלד, מציע חוויה שמשלבת בתוכה אוכל עונתי ומקומי, יין משובח ומקומי שמקורו באיכות הגבוהה ביותר. מהרקע של בועז כשף מסעדות, מדריך בישול וחובב טבע, חוויה ייחודית. בועז מכין מנות בשריות, עם ירקות, גבינות, מנות דגים, וקינוחים ונזער בתוצרת מקומית. תוך כדי הפעילות בועז ילווה את הסועדים בהסברים על מקורות חומרי הגלם האיכותיים והיינות. בועז מעביר סדנת בישול-ליקוט שבה האורחים מלקטים ומבשלים ארוחת גורמה מקומית לצד שף פרטי בחיק הטבע. בועז מארח בביתו מ-8 ועד 20 אורחים ובין שעה וחצי לשעתיים וחצי של אירוח טעים. לפרטים – בועז: 052-4227027.
 
מבוא חמה